Doğu Karadeniz'de balıkçılar palamutla sezona başladı: Gözler hamside!

Doğu Karadeniz'de 1 Eylül'de av yasağının kalkmasının ardından denizlere açılan balıkçılar, bol palamut avıyla sezona merhaba derken, kışın vazgeçilmez lezzeti hamsi için de hasat zamanını sabırsızlıkla beklemeye başladı.

AİLE 27.09.2024, 14:05
2
Doğu Karadeniz'de balıkçılar palamutla sezona başladı: Gözler hamside!
Trabzon'da av yasağının kalkmasıyla birlikte denizlere açılan balıkçılar, ağlarını dolduran bol palamut ve istavritle sezona hızlı bir başlangıç yaptı. Ancak balıkçıların asıl hedefi olan hamsi için henüz sabırlı olmak gerekiyor. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Karadeniz'in soğuması ve hamsi sürülerinin kıyıya yaklaşması bekleniyor.
Bölge ve ülke ekonomisine can suyu olan, sofraların vazgeçilmez lezzeti hamsi için balıkçılar sabırsızlıkla bekliyor. Ağlarının hamsinin gümüşüyle dolmasını umut eden balıkçılar, bereketli bir sezon geçirip hem kendi geçimlerini sağlayacak hem de ülke ekonomisine katkı sunmayı hedefliyor.

Palamut avcılığının yoğun bir şekilde sürdüğünü aktaran Doğu Karadeniz Su Ürünleri Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

Mutlu, hamsiyi umutla beklediklerini vurgulayarak, "İnşallah bu sezon hamsi de bol olur" ifadesini kullandı.

Şu anda Doğu Karadeniz'de en çok palamudun avlandığını dile getiren balıkçı Mehmet Özen ise şu ifadeleri kullandı:

"Tabii ki beklenen her zamanki gibi Karadeniz'in hamsisi. Sıcaklar bayağı var. Su sıcaklığı 25-26 derece, suyun biraz soğuması lazım. Şu anda evet, hamsi geliyor. Çok güzel de soğuk zincirle hamsiler geliyor ama Marmara'dan, İstanbul'dan. Gerçekten vatandaşın yiyebileceği kalitede bir hamsi geliyor ama balıkçının ve vatandaşın istediği tabii ki her zamanki gibi Karadeniz hamsisi. Hava sıcaklıkları düşmedikten sonra şu anda hamside çok bir yoğunluk bekleyemeyeceğiz gibi görünüyor. Nereden bakarsanız 25 derecenin üzerinde bir sıcaklık var. Hamsi için aslında bizim idealimiz de kafamızdaki düşünce de ekim ayı normalde. Şu anda önümüzde kestane karası dediğimiz bir fırtına var. 28-29 Eylül gibi olabilir. Yani belki bu fırtına olursa hava biraz daha sert olursa belki bu havadan sonra diyoruz yani ekim ayı başından sonra hamside bir umudumuz var."
"Hava sıcak. Deniz suyu ısındı, yani soğumadığı için, hamsi soğuk su aradığı için kuyulara gidiyor. Marmara'da hamsi var. Orada yaz kış her zaman hamsi olur. Burada hamsi şu an için yok. İnşallah havalar soğuyunca hamsiye de kavuşacağız."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı