Döken başını taşlara vuracak, makarna suyunun israfı önleyen o özellikleri ortaya çıktı

Nerede ise hepimizin bayılarak yediği makarna, farklı bir özelliği ile daha adından söz ettirdi. Uzmanlar, makarnanın haşlama suyunun kesinlikle dökülmemesi gerektiğini vurguladı. Peki, neden? İşte makarna suyunun kullanım alanlarına ilişkin ayrıntılar…

GÜNDEM 03.07.2024, 21:50
Döken başını taşlara vuracak, makarna suyunun israfı önleyen o özellikleri ortaya çıktı
Ülkemizde ve birçok dünya ülkesinde en çok tüketilen hamur işlerinden olan makarna, pratik bir yemektir. Farklı hamur içeriklerinden farklı şekillerde hazırlanabilen makarna, ayrıca sosuna bağlı olarak son derece besleyici ve doyurucu bir yemek olarak sofralarımızda yerini alır.
Makarna; deniz mahsulleri, tavuk eti, kırmızı et, sebze ve daha pek çok farklı ürün ile lezzetlendirilebilir. Bu sayede yetişkinlerin yanı sıra çocuklar için de iyi bir alternatif olan makarna ayrıca suyu ile de israfın önüne geçme noktasında büyük bir göreve sahiptir.
Bir çoğumuz makarnayı haşladığımız suyu hiç düşünmeden lavabonun içerisine boşaltırız. Ancak bu, uzmanlara göre makarna suyunun eşsiz faydalarından yararlanmanın önüne geçen yanlış bir hareket. Peki, makarnanın haşlama suyu niçin dökülmemeli? Makarnanın haşlama suyunun faydaları neler? İşte konuya ilişkin ayrıntılar…

Makarna suyunda bol miktarda nişasta bulunur. Bu suyun direkt olarak lavaboya dökülmesi, son derece yanlıştır.
Makarnayı sossuz, sade bir şekilde yiyen kişi sayısı oldukça azdır. Her makarna türü için mutlaka bir sos hazırlanır. Sosların sos yapan da içeriğin yanı sıra kıvamdır. Bu noktada makarna suyu kullanılarak yapılan bir sosun, kıvamının tutmaması gibi bir ihtimal yoktur. İçeriğinde bulunan nişastanın bağlayıcı özelliği sayesinde arzu edilen lezzette bir sos hazırlanmasına yardımcı olan makarna suyu, bu özelliği ile israfın da önüne geçmektedir.

Kulağa tuhaf gelecek olsa da makarna suyunun, zorlu bulaşık lekelerini çıkarma gibi bir özelliği de bulunmaktadır. Bunun için yapılması gereken tek şey inatçı kirler ile kaplı olan gereci bir süre makarna suyunda bekletmek ve sonrasında da sünger ile ovup, bol su ile durulamak.

Makarna suyu, yalnızca makarnanın sosunda değil pek çok yemeğin yapımında kullanılabilir. Çorbalarınızı, pilavı ve hamur gerektiren tüm tuzlu tarifleri, makarna suyu ile hazırlayabilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 07 Temmuz 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:19
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:08
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı