Domatesli pirinç pilavı nasıl yapılır? Tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Klasik pirinç pilavından sıkıldınız ama makarnayı da tercih etmiyorsunuz… Peki daha lezzetli ve aromatik bir pirinç pilavı denemeyi düşündünüz mü? İşte sizi kalıplardan kurtaracak domatesli pirinç pilavı tarifi!

AİLE 15.06.2024, 04:05
1
Domatesli pirinç pilavı nasıl yapılır? Tarifi, malzemeleri, püf noktaları
Klasik pirinç pilavı yemekten sıkılanlar için oldukça lezzetli bir tarifi sizler için derledik. Hemen hemen her yemeğin yanına yakışan yardımcı yemeklerden biri olan pilav yerine makarnayı tercih etmek istemeyenler, bu tarif ile pirinç pilavına bir kez daha hayran olacak!
Domatesli pirinç pilavı hazırlarken püf noktalara dikkat ederek, pilavınızın tane tane olmasını sağlayabilirsiniz.

Et yemekleri ve sebze yemekleri ile uyumlu olan pirinç pilavı, sofraların vazgeçilmez yardımcı yemeklerinin başında yer alır. Salata ya da yoğurt ekleyerek de tüketilebilen pilav, sade ya da şehriyeli olacak şekilde hazırlanmaktadır. Ancak bu klasik tarifleri hazırlamak ve tüketmek insanları usandırabiliyor. Her gün aynı şeyleri yapmak ve yemek yerine daha farklı tatları denemeye hazır mısınız? Yeni yardımcı yemeğiniz olacak domatesli pirinç pilavı hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;

Daha önce domatesli pirinç pilavı denemeyenler, domates ile pilavı bağdaştırmakta güçlük çekiyor olabilir. Aynı zamanda bu tarifi yaparken nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini de merak ediyor olabilirler. Ancak domatesin pirinç pilavına kattığı aromayı bir kez deneyimledikten sonra bir daha klasik pirinç pilavı yapmak istemeyeceksiniz. Oldukça basit yapım aşamalarına sahip olan domatesli pirinç pilavı için gerekli olan malzemeleri hazırladıysanız, artık yapım aşaması için takip etmeniz gereken adımları sıralayabiliriz;

Domatesli pirinç pilavı yaparken pirinçlerin nişastasının temizlenmesine özen gösterin. Bu pilavı yaparken domates yerine domates suyu ya da domates püresi kullanmayı tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda normal su yerine tavuk suyu ya da et suyu kullanarak pilavınızın daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Pilavı yaparken su oranı azaldığında damak tadına göre az miktarda bir süt ilavesi de yapılabilir. Domatesli pirinç pilavını servis ederken de üzerine ince kıyılmış maydanozlardan serperek, daha şık ve göze hitap eden bir sunum yapabilirsiniz. Bu pilavı bir kez denedikten sonra bir daha klasik pirinç pilavı yemek istemeyeceksiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Haziran 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:14
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı