DSÖ maymun çiçeği virüsüne karşı ilk aşıya onay verdi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), M çiçeği (mpox) virüsüne karşı ön yeterlilik onayı alan ilk aşının "MVA-BN" olduğunu duyurdu.

DÜNYA 13.09.2024, 16:00
2
DSÖ maymun çiçeği virüsüne karşı ilk aşıya onay verdi
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Bavarian Nordic tarafından üretilen "MVA-BN" isimli aşıyı M çiçeği virüsüne karşı ön yeterlilik alan aşılar listesine ekledi. Bu onayla, özellikle acil müdahaleye ihtiyaç duyulan bölgelerde aşının erişiminin kolaylaştırılması, salgının yayılmasının önlenmesi ve kontrol altına alınması hedefleniyor.

DSÖ'nün Bağışıklık için Uzmanlar Danışma Grubu (SAGE), MVA-BN aşısının yüksek risk grubundaki kişilerde kullanımını tavsiye etti.
MVA-BN aşısının kullanımı, 18 yaş üzerindeki bireyler için 4 hafta arayla 2 doz şeklinde öneriliyor. 18 yaş altındaki bireylerde lisanslı olmadığı vurgulanan onaylı aşının bebekler, çocuklar, hamileler ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde "endikasyon dışı" kullanıma izin verilebileceği belirtildi.
DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, aşı onayının özellikle Afrika'da süren salgınlar ve gelecekteki olası tehditlere karşı önemli bir adım olduğunu belirtti.
Ghebreyesus, aşılara erişimi sağlamak amacıyla üretim, tedarik ve dağıtım süreçlerinin hızlandırılması gerektiğini açıkladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Eylül 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:06
Akşam 18:49
Yatsı 20:04
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı