Duşakabin temizliğinde mutlaka deneyin! Temizlik süresini yarıya düşürüyor

Temizliği zor olan duşakabinler için temizliği kolaylaştıracak 3 ayrı formül bulunuyor. Peki duşakabin temizliği nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte duşa kabin temizliğinin püf noktaları…

GÜNDEM 01.09.2024, 21:30
 Duşakabin temizliğinde mutlaka deneyin! Temizlik süresini yarıya düşürüyor
Küvetlerin kalkıp duşakabinlerin hayatımıza girmeye başladığı 2000’li yılların başından bu yana zorlu temizlik alanlarından biri de duşa kabinler olmaya başlamış bulunuyor. Özellikle de iz kaldığı için kirli gözükebilecek duşakabinleri temizlerken iz bırakmayacak karışımlara yönelmek ve bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Peki duşakabin temizliği nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte duşa kabin temizliğinin püf noktaları…

Duşakabini ilk günkü gibi lekesiz hale getirmek istiyorsanız kesinlikle eşit miktarda beyaz sirke ve bulaşık deterjanını bir kabın içerisinde karıştırarak elde ettiğiniz karışımı kullanmanızı öneririz. Duşakabindeki lekeleri hemen çıkaracak olan bu karışım, aynı zamanda iz bırakmayarak temizliği de kolaylaştırıyor. Uygulama yaptıktan sonra duşakabini temiz bir su ile yıkamak ve hiç iz kalmasın istiyorsanız kuru bir bezle kurulamak tavsiye ediliyor.


Temizlikte sıkça kullanılan bir malzeme olan beyaz sirkeyi su ile karıştırarak da duşakabin temizliği yapmak mümkün oluyor. Bunun için boş ve temiz bir sprey şişesi içerisine beyaz sirke ve suyu koyun. Ancak oranın 1'e 1 olmasına özen gösterin. Hazır olan karışımın kapağını kapatıp iyice çalkalayın. Ardından bu karışımı duşakabine uygulayın. Birkaç dakika beklettikten sonra yumuşak bir bez yardımıyla duşakabini silin ve durulayın. Kurulama için de yumuşak bir bez kullanın. Ayrıca yeri gelmişken hemen belirtelim, eğer lekeler inatçıysa bekleme süresini 10 dakikaya kadar çıkartabilirsiniz.


Beyaz sirkeyi duşakabin temizliğinde kullanabileceğiniz bir başka karışımda ise, karbonat kullanmanız gerekiyor. Doğal temizleyici olduğu için evde birçok alanın temizliğinde kullanılan karbona, duşa kabin temizliğinde de sıklıkla kullanılan malzemeler arasında yer alıyor. Bu karışımla duşakabini temizlemek için ise, karbonat ve beyaz sirkeyi macun kıvamına gelene dek karıştırın. Ardından duşa kabini bu macunla silin. Sünger yarımıyla duşa kabine yaydığınız bu macunu 15 dakika kadar beklettikten sonra durulayın. Farkı hemen anlayacaksınız.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 15 Eylül 2024
İmsak 04:53
Güneş 06:14
Öğle 12:39
İkindi 16:09
Akşam 18:54
Yatsı 20:09
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı