e-Okul kapandı mı? Not ve devamsızlık girişi bitti mi?

2023-2024 eğitim ve öğretim yılında okulların kapanmasına sayılı günler kala "e-Okul ne zaman kapanıyor?" sorusu araştırılıyor. İşte, MEB 2024 e-Okul kapanma tarihi hakkında bilinmesi gerekenler...

EĞİTİM 12.06.2024, 11:40
e-Okul kapandı mı? Not ve devamsızlık girişi bitti mi?
2023-2024 eğitim ve öğretim yılının 14 Haziran'da son ders zilinin çalmasıyla sona ermesine 2 gün kaldı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 14 Haziran itibarıyla karnelerini alarak üç ay sürecek yaz tatiline girmeye hazırlanıyor. "e-Okul ne zaman kapanıyor?" sorusunun cevabı merak ediliyor. İşte, konuya ilişkin ayrıntılar...

Dönem sonlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle e-Okul girişlerinde aksaklıklar yaşanıyor. Bu durum ise öğrenciler tarafından yanlış olarak E-Okul VBS'nin kapatıldığı şeklinde yorumlanmakta. Oysa E-Okul karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek.
Öğrenciler tarafından karneler için not girişinin tamamlanmasını nitelemek için kullanılan e-Okul ekranın kapanması artık gerçekleşmemekte. Karne gününe kadar e-Okul ekranı açık kalmakta. Ancak öğretmenler için not ve devamsızlık girişlerinin karne gününden yani 14 Haziran'dan birkaç gün önce kapatılması bekleniyor.

E-Okul girişi ile not bilgilerinizi menüdeki "Not Bilgisi" bölümüne tıklayarak öğrenebilirsiniz. E-Okul üzerinden sınav tarihleri, haftalık ders programı, devamsızlık bilgisi görüntüleme imkanı da sunuluyor.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, öğrenciler, veliler ve öğretmenler için dönemin bitmesiyle birlikte eğitim dünyası gündemindeki yerini yeniden aldı.
Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin var olduğu bu sistem, eğitim alanında büyük şeffaflık sağlarken bilgilerin erişim kolaylığı açısından da işleri oldukça kolaylaştıran bir yöntem haline geldi. Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları kolayca erişim sağlanabiliyor.
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan "Not Bilgisi" seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Haziran 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:13
Öğle 12:46
İkindi 16:37
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı