Egeliler yemeden duramıyor, muhteşem tadı ile Girit ezmesi sofraların daimi gözdesi

Ege mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan Girit ezmesi tarifini sizler için derledik. İşte tadına doyum olmayan Girit ezmesi tarifine ilişkin tüm merak edilenler…

AİLE 03.07.2024, 11:20
Egeliler yemeden duramıyor, muhteşem tadı ile Girit ezmesi sofraların daimi gözdesi
Tarih boyunca çok çeşitli kültürleri sınırları içerisinde misafir etmiş olan ülke topraklarımız, bu sayede zengin bir mutfağa da sahip olmuştur. Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşmış olan yemeklerin yanı sıra bölgeler ile özdeşleşmiş olan yöresel lezzetler de hem yerli hem de yabancı turistlerin damaklarını çatlatmaya devam etmektedir.
Ege mutfağı da ülkemiz mutfağının en sevilen lezzetlerini içerisinde barındıran, sevilen tatlardan oluşmaktadır. Bu kapsamda Ege’de nerede ise her sofrada olan, bir yiyenin bir daha vazgeçemediği lezzetlerin başında Girit ezmesi gelmektedir. Pratik tarifi, zengin malzeme listesi ve enfes lezzeti ile Egeli olmayanların dahi tutkunu oldukları Girit ezmesi, arama motorları üzerinden sık sık sorgulanır. Peki, Girit ezmesi nasıl yapılır? Girit ezmesi tarifinin püf noktaları neler? İşte tarife ilişkin ayrıntılar…

Girit ezmesi tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

Girit ezmesi tarifinin yapımına Ezine peyniri ile tulum peynirini bir kabın içerisinde ezerek başlayın. Çatal yardımı ile iyice ezdiğiniz peynirlerin üzerine lor peynirini de ekleyerek ezmeye devam edin.

Peynirleri ezdikten sonra tüm yeşillikleri incecik olacak şekilde kıyın ve sarımsağı ezin. Yeşillikleri, sarımsağı ve diğer malzemeleri peynirlerin bulunduğu kaba ekleyin ve karıştırın. Son olarak zeytinyağını da ekledikten sonra Girit ezmesini servis edin. Afiyet olsun!

Hazırlık aşaması 10 dakika kadar süren Girit ezmesi tarifimiz 4- 6 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 07 Temmuz 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:19
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:08
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı