Eğer yemek yapmaya yeni başladıysanız sakın paniklemeyin! Bu 5 püf nokta sizi mutfağın şefi yapacak!

Yemek yapmaya yeni başlayanlar için bazı püf noktalar çok işe yarabiliyor. Hatta mutfağın sırlarını oluşturan bu püf noktalar, doğru zamanda kullanıldığında birçok övgü almanızı da sağlayabilir. İşte o püf noktalar…

AİLE 27.07.2024, 03:35
Eğer yemek yapmaya yeni başladıysanız sakın paniklemeyin! Bu 5 püf nokta sizi mutfağın şefi yapacak!
Özellikle mutfağa yeni başlayanlar, gün içerisinde mutfakta birçok sorunla karşılaşabildiği gibi lezzetli yemeği yakalamakta da zorlanıyor. Ancak yapacağınız yemeğe göre kullanabileceğiniz birçok püf nokta bulunuyor. Mutfağın sırları da diyebileceğimiz bu püf noktalar, daha lezzetli bir yemek yapmanızı sağlayacağı gibi birçok yemeği de pratik hale getiriyor. İşte mutfakta kullanabileceğiniz 5 püf nokta…
Türk mutfağının en çok tarif içeren kategorilerinden biri olan hamur işleri, mantılardan böreklere kadar birçok lezzeti sofraya koymak anlamına geliyor. Ancak lezzetli ve mayalanmış bir hamur hazırlamak her zaman kolay olmuyor. Hele ki, mutfağa yeni başladıysanız, bu sandığınızdan daha da zor olabiliyor. Ancak hamur işlerini mayalanmış bir şekilde hazırlamak ve daha da lezzetli hala getirmek için bir püf nokta bulunuyor. Bu püf nokta ise sadece 1 kaşık toz şeker! Evet, yanlış duymadınız, hamuru mayalarken 1 kaşık toz şeker kullanmak, mayanın daha hızlı bir şekilde aktif edilmesini sağlıyor. Böylece mayalanmış bir hamurla uğraşmıyorsunuz.
Her ne kadar mutfaktaki en kolay yemeklerden biri gibi görünse de pilav pişirmek kesinlikle uzmanlık seviyesi gerektiriyor. Zira gereğinden fazla pişen pilav bir lapaya dönüşürken, gereğinden az pişen pilav ise diri pirinçler nedeniyle tatsız bir yemeğe dönüşebiliyor. Ancak pilavda uyulması gereken 1’e 1,5 oranına uyarsanız, pilavın herhangi bir pişme problemi bulunmuyor. Bu da 1 bardak pirince 1,5 bardak sıcak su eklemeniz gerektiği anlamına geliyor. Ayrıca hemen belirtelim ki et ya da tavuk suyuyla haşlanan pilav daha lezzetli oluyor. Son olarak, pirinci önceden ıslamak pirincin nişastasını olup onu daha lezzetli hale getirirken, iki damla limon suyu ya da 1 tatlı kaşığı kadar şeker eklemek pirincinizi beyaz tutuyor.
Her yemeğin tamamlayıcı eşlikçisi olan bir salata bulunuyor. Bu nedenle her mevsim tüketilebilecek olan salataları sağlıklı ve daha lezzetli bir şekilde tüketmek için salata yapmadan önce özellikle yeşillikleri 10 dakika kadar sirkede bekletmeniz gerekiyor. Yıkama öncesi yapmanız gereken bu işlem, yeşilliklerdeki tüm kirlilikleri yok ediyor. Bu da salatanızı daha sağlıklı ve lezzetli hale getiriyor. Ayrıca konu salata ise, soslardan bolca yararlanmanız gerektiğini de aklınızın bir ucunda tutun!
Balık son derece lezzetli bir et türü olmasının yanı sıra içerdiği omega-3 nedeniyle sağlığa bolca olumlu katkı sunan gıdaların arasında da yer alıyor. Akşama balık yapma fikri aklınıza düştüyse, balığın bozulmasını engellemek için buzdolabında bekletmeniz gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Ayrıca lezzetli bir balık için özellikle ızgara ya da fırında pişirme yapacaksanız balığa hemen iki adet defne yaprağı eklemelisiniz.
Hemen hemen her öğün tüketilebilecek olan patates ya da diğer sebzelerin kızartması, lezzetli yemeklerin başında geliyor. Ancak yağ yuttukça daha sağlıksız hala gelen kızartmalar, bir süre sonra sağlığınızı tehdit edebiliyor. Oysaki kızartmaların yağ yutmaması için az yağ değil, bolca yağ kullanmak gerekiyor. Bu nedenle tavaya eklediğiniz her bir yağın daha fazla yağ yutmak anlamına geleceğini aklınızın bir köşesinde hep tutun!

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı