El açması olmadığını kimse anlamayacak, baklava yufkasından börek tarifi

Hamur işlerinin en sevilenleri arasında yer alan börek, el açması olması halinde oldukça uğraştırıcı bir yemektir. Peki, el açması olmadan çıtır çıtır börek yapımı mümkün mü? İşte ayrıntılar…

AİLE 02.07.2024, 07:20
3
El açması olmadığını kimse anlamayacak, baklava yufkasından börek tarifi
En sevilen hamur işleri arasında yer alan börek, birçok yörede farklı farklı şekillerde hazırlanabilir. Ancak genel olarak el açması olarak hazırlanan böreklerin zaman açısından bir hayli emek istedikleri bilinir. Bu neden ile bu lezzetten vazgeçemeyen pek çok kişi pratik tarif arayışı içerisindedir.
Pratik ancak lezzetli bir börek tarifi arayanlar için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde, baklava yufkasından börek tarifine yer verdik. İşte bu muhteşem lezzetin yapımına ilişkin ayrıntılar…

Baklava yufkasından börek tarifi, el açması börek tarifleri ile yapım bakımından ayrılır. Ancak lezzet açısından el açması börekleri aratmayan bu tarif, çat kapı gelen misafirler için de tercih edilebilir.
Baklava yufkasından börek tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

Baklava yufkasından börek tarifinin yapımına iç harçtan başlayın. Bunun için öncelikle soğanları küçük küçük olacak şekilde doğrayın. Sonrasında ise soğanları, renkleri dönene kadar sıvı yağda kavurun. Patatesleri küçük küçük olacak şekilde doğrayın ve ardından da soğanların üzerine ilave edip kavurun. Harcın içerisine tuzu ve baharatları da ekledikten sonra ocağın altını kapatın.
İç harcınız soğurken uygun bir tencerede tereyağını eritin. Eriyen tereyağın içerisine sıvı yağı ilave edin. Baklava yufkasını dört kat olacak şekilde hazırlayın ve her bir katı tereyağı- sıvı yağı karışımı ile yağlayın.
Yufkaların kenarlarına iç malzemeyi yerleştirin ve yufkalarınızı rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız rulo börekleri tabanını yağlamış olduğunuz borcama dizin. Kalan yağı rulo böreklerin üzerine sürün. Böreğinizi 200 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirin. Afiyet olsun!

Hazırlığı 10 dakika pişirmesi ise yaklaşık olarak 25 dakika kadar süren baklava yufkasından börek tarifimiz, 4- 6 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı