Elektrik faturanız kabarıyor mu? Beyaz eşya ustasından enerji tasarrufu tüyoları

Bursa'da beyaz eşya mağazası işleten bir usta beyaz eşya kullanımında bilinçlendirme çalışmaları yapıyor. Usta, klimanın daha çok tüketim yapmasına engel olmaktan, bulaşık makinesinin buğulu yıkamasını önlemeye kadar pek çok konuda pratik çözümler sunuyor.

AİLE 03.07.2024, 12:15
Elektrik faturanız kabarıyor mu? Beyaz eşya ustasından enerji tasarrufu tüyoları
Bursa’da beyaz eşya mağazası sahibi olan bir şahıs, sosyal medya üzerinden paylaştığı faydalı bilgilerle geniş bir kitleye ulaştı.
Beyaz eşya kullanımı hakkında pratik ipuçları veren şahıs, 10 milyon kişiye hitap eden videolarıyla kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor. İşte onun vermiş olduğu çok önemli tüyolar.

Sosyal medyada çektiği videolarla beyaz eşya kullanımında yapılan klasik hataların önüne geçmeye çalışan usta, tüketicileri bilinçlendirerek milli servetin israf olmasını önlediğini belirtiyor.
Usta çamaşır makinesi ile alakalı şu açıklamayı yapıyor: "Çamaşır makinenizden ses geliyor ise hemen servisi aramayın. Elinize bir kağıt alın, kasnağı kontrol edin. Kağıdınızda küçük bir yırtık olduysa, kazanınızın deliklerine iç çamaşırı teli kaçmış olabilir. Cımbız ile teli alarak sesten kurtulabilirsiniz," diyen Kurt, basit sorunların çözümlerini paylaşarak kullanıcıların servislere akın etmesini engelliyor. 

Bulaşık makinesi kullanımıyla ilgili de önemli tavsiyeler veren Öznur Kurt, "Bulaşık makinenizden çıkan bardaklar buğuluysa, tahta kaşık kullanarak probleminizi çözebilirsiniz. Tuz doldurma kabınızın kapağını açın, tahta kaşığınızın sapıyla hafifçe tuz kutusunun içerisini karıştırın. Ardından makine temizleyici deterjan ile uzun programda boş şekilde çalıştırın," diyerek basit ama etkili çözümler sunuyor.

Yaz sezonunda derin dondurucudan gelen kötü kokuların önüne geçmek için de pratik bir çözüm öneren usta, "Yiyecekleri dondurucuya yerleştirmeden ve fişi takmadan önce her tarafını karbonatlı suyla silin. Birkaç gün kapakları açık bırakmayı unutmayın. Kötü koku artık oluşmayacaktır," diye konuştu.

Klimanın fazla yakıt tüketimini önlemek için de tavsiyelerde bulunan usta, sürekli klimayı aç kapa yapmanın tüketimi artırdığını ifade ediyor. Gün içerisinde bulunulan ortamın kaç derecede olması isteniyorsa ona göre kumandadan ayarın yapılması gerektiğini dile getiriyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 07 Temmuz 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:19
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:08
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı