Elektrik faturası 2 katına çıksın istemiyorsanız aman dikkat! Bu aletler fişe takılı olduğu sürece elektrik tüketiyor

Hem verimli bir kullanım hem de olası ev kazalarını önlemek için bazı ev aletlerini kullanmadığınızda fişinden çekmek gerekiyor. Peki bu ev aletleri hangisi? İşte fişte bekletilmemesi gereken o ev aletleri…

AİLE 31.08.2024, 20:05
2
Elektrik faturası 2 katına çıksın istemiyorsanız aman dikkat! Bu aletler fişe takılı olduğu sürece elektrik tüketiyor
Son olarak yüzde 38 zamla birlikte bir kez daha artmış olan elektrik, bir evin en yüksek fatura kalemlerinden biri olmaya devam ediyor. Özelikle de günümüzde birçok küçük ev aletinin mutfağı sarmaya başladığı düşünüldüğünde gün içerisinde birçok ev aleti kullanılabiliyor. Elbette kullanılan her ev aleti de elektrik tüketimini arttırmaya neden oluyor. Ancak yapılan araştırmalar, kullanılmadığı halde fişe takılı olan bazı elektrikli ev aletlerinin elektrik çekmeye devam ettiğini gösteriyor. Hem verimli bir kullanım hem de olası ev kazalarını önlemek için bu ev aletlerini kapalıyken fişinden çekmek gerekiyor. Peki bu ev aletleri hangisi? İşte fişte bekletilmemesi gereken o ev aletleri…

Enerji uzmanlarının ‘vampir enerji’ olarak adlandırdığı bu durumdaki ev aletleri, kapalı olduğu halde elektrik tüketimi çeken ev aletlerine atfedilen bir isim olarak sıklıkla uzmanlarca kullanılıyor. Uzmanlar göre, bu aletlerin prizde takılı kaldığı her an açık olup olmaması fark etmeksizin enerji tüketimi gerçekleştiriliyor. Bu aletlerin başında ise çamaşır makineleri geliyor. Genellikle fişleri sürekli takılı olan çamaşır makineleri, bekleme modundayken bile enerji tüketiyor. Bu nedenle elektrik faturasını düşürmek isteyenlerin ilk olarak çamaşır makinelerinin fişini çekmesi gerekiyor.

Gün içerisinde bir mutfakta belki de en çok kullanılan küçük ev aletleri olan kahve makineleri ve su ısıtıcıları, kesinlikle pratiklik sağlıyor. Ancak sağlanılan bu pratik, bu cihazlar fişe takılı olarak bekletildiğinde yüksek elektrik faturası olarak hanenize geri dönüyor. Kesinlikle fişte bekletilmemesi gereken bu küçük ev aletleri, tahmin edildiğinden çok daha büyük enerjiler harcıyor. Bu nedenle kullanılmayan kahve makinesi ve su ısıtıcılarının mutlaka fişten çıkarılması gerekiyor.

Elbette çalışırken yüksek enerji tüketen bir küçük ev aleti olan mikrodalga fırının çalışmadığında da enerji tükettiğini tahmin etmek çok zor olmuyor. Tam bir ‘vampir enerji’ olan mikrodalga fırınlar, yemeklerimizi saniyeler içerisinde ısıtırken harcadığı tüketimi, fişe takılı olduğu her an harcamaya devam ediyor. Bu nedenle mikrodalgaların fişini de kullanılmadığı zamanlarda çıkartmak gerekiyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 15 Eylül 2024
İmsak 04:53
Güneş 06:14
Öğle 12:39
İkindi 16:09
Akşam 18:54
Yatsı 20:09
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı