Emekli astsubaylar, iktidara seslendi: Korku eşiğini aştık, ölümden de zulümden de korkmuyoruz

Emekli astsubayların Niğde'den Ankara'ya başlattıkları yürüyüş Ulus Meydanı'nda tamamlandı.

GÜNDEM 17.10.2024, 22:05
Emekli astsubaylar, iktidara seslendi: Korku eşiğini aştık, ölümden de zulümden de korkmuyoruz
Assubay İnisiyatif Hareketi öncülüğünde Niğde Şehit Astsubay Ömer Halisdemir anıt mezarının önünden Ankara'ya yürüyüş başlatan emekli astsubaylar yaklaşık 400 kilometrelik yolu tamamladı.Emekli astsubaylar Ulus Meydanı'nda yaşadıkları sorunları dile getirdi.
Astsubay İnisiyatif Hareketi öncülüğünde emekli astsubaylar, Ulus Meydanı'nda yaşadıkları ekonomik zorluklara, tazminat haklarındaki eşitsizliklere dikkat çekti, sorunlarının çözümünü istedi.
İnisiyatif adına açıklama yapan Levent Ulucan "Astsubaylar korku eşiğini aştı, ölümden de zulümden de korkmuyoruz" dedi.
Emekli astsubayların eylemine CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Yankı Bağcıoğlu, Ata Partisi Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt katıldı. 

İnisiyatif adına yapılan basın açıklamasını okuyan Levent Ulucan "Haksızlığa karşı artık feryat ediyoruz" diyerek şu açıklamalarda bulundu: 
"Biz vatanımıza ölümüne sevdalı, devletimize koşulsuz bağlıyız, Silahlı Kuvvetler ebedi yuvamızdır ancak; haksızlığa karşı artık feryat ediyoruz. Cafer Demir, Levent Keleş, Fatih Kozan, Kamil Başyiğit, meslektaşlarımız gururumuz Astsubay Ömer Halis Demir'in anıt mezarından Ankara'ya 29 Eylül' den başlayarak 17 Ekim'e kadar 400 kilometreyi her adımda kahır, her adımda isyan içinde hepimiz adına, haksızlığa karşı yürüdüler. Özlük haklarımız 50 yıl öncesinin gerisinde kaldığı için, emekli maaşı bağlama oranı görevde iken alınan maaşın yüzde 40'ın altına düştüğü için, bir albay emekli olduğunda göreve yeni başlayan bir teğmen kadar emekli maaşı alırken, emekli olan kıdemli başçavuş göreve yeni başlayan astsubayın maaşının neredeyse yarısını bile alamadığı için, bombayı imha eden astsubaya değil, imha emrini verene subaya tazminat ödendiği, o bombayı imha için canın her parçasını vatan topraklarına armağan eden astsubaylara hiç tazminat vermediği için itirazımız var. Açlığa yoksulluğa mahkum edilip, geçmişteki saygınlığımızla uyuşmayan işlerde çalışmak zorunda kaldığımız için, bu gün vatani görevini yapmak üzere gelen erlerin neredeyse yüzde 70'i lisans mezunu iken inatla ve ısrarla astsubaylardan lisans düzeyinde eğitimin esirgendiği için itirazımız var. Görevdeyken arkamızda karlı dağlar gibi duran evlerimizi, evlatlarımızı emanet ettiğimiz eşlerimize emeklilikte huzurlu bir hayat sunamadığımız için kahroluyoruz ve onlar adına sesimizi en yüksek perdeden haykırıyoruz, itirazımız var. Son 20 yıldır gerek askeri gerek bürokrasi gerekse sivil bürokrasi defalarca söz vermesine milli savunma bakanları çözüm için söz verip sözlerinde durmayıp astsubayların onurlarıyla oynadıkları için hepsine itirazımız var. Yarın seçim sandığı önümüze geldiğinde ailemizle eşimiz dostumuzla bize yaşattıkları acıları seçim sandığında biz de onlara yansıtacağız, o sandıktan itirazımız çıkacak. Sözümüz söz olsun. İnsan olmak haksızlığa boyun eğmemektir, adaletsizliğe boyun eğmiyoruz. Kutsal isyanımız haklarımızı alana kadar sürecektir. Astsubaylar korku eşiğini aştı, ölümden de zulümden de korkmuyoruz."

Niğde'den Ankara'ya yürüyen emekli astsubay Cafer Demir ise haklarını alana kadar hareketin devam edeceğini vurgulayarak şöyle konuştu:  
"Ben 54 yaşındayım. Niğde'den Ankara'ya yaklaşık 400 km yürümek için yola çıktık ve sizlerden aldığımız güçle yürüdük. Ayaklarım, vücudum pes etti ama yürüdüm. Attığım her adımda sizlerin desteği içimde yılların kırgınlığı ile haksızlıklara duyduğum öfke ile hepimizin adına yürüdüm. Mazlum bir toplumun sesini duyurmak haksızlığa isyan için söz verip çocuk kandırır gibi sözünü tutmayanların onurumuzla oynayanların yalanlarını yüzlerine vurmak için yürüdüm. Yuvamız silahlı kuvvetlerinde adalet olsun aidiyet olsun ordumuzun unsuru  her zaman güçlü olsun diye yürüdüm. Yol boyunca üzerime aldığım sorumluluğun bilinci ile binlerce astsubayın desteğini hissederek sizlerin varlığını yanımda hissederek yürüdüm. Adaletsizliğe karşı yürüyüş burada sonlanmadı yeni başladı. Haklarımızı alana kadar bu hareket devam edecek."  

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:41
Öğle 12:29
İkindi 15:36
Akşam 18:07
Yatsı 19:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı