“Emekli müjde bekliyor”

Hak Emek Der Genel Başkanı Remzi Karataş, emekli aylıklarına yapılacak enflasyon zammına refah payının da eklenmesi çağrısında bulundu. Karataş, kesinleşen yüzde 24,73’lük zam oranının yetersiz olduğunu söyleyerek, zamma refah payı ilavesinin de yapılması gerektiğini kaydetti.

GÜNDEM 05.07.2024, 04:40
1
“Emekli müjde bekliyor”
Hak-İş Konfederasyonu bünyesinde faaliyet gösteren Hak Emek Der, emekli aylıklarına yapılacak zamlar ile ilgili refah payı çağrısında bulundu. Hak Emek Der Genel Başkanı Remzi Karataş tarafından yapılan açıklamada, emeklilerin müjde beklediği kaydedildi.
Emeklilere resmi olarak yüzde 24,73 oranında maaş zammının kesinleştiği belirtilen açıklamada, “Emeklilerimizin içerisinde bulunduğu ekonomik şartlar, geçim sıkıntıları, zaten büyük çoğunluğu çok düşük maaş alan emeklilerimize yüzde 24,73’lük oranın önemli bir rahatlama sağlamayacağı açıktır” ifadelerine yer verildi.

Emeklilerin müjde beklediği vurgulanan açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanının ‘2024 yılını emekliler yılı” ilan etmesine binaen, kendilerinden müjde bekliyoruz. Bu müjde, açıklanan oranın çok üzerinde, emeklilerimizi rahatlatacak bir müjde olmalıdır. Emeklilerimize ‘Emekliler Yılı’na yakışır bir ücret artışı yapılması, emeklilerimizin üzüntülü yüzlerini bir nebze olsun güldürecektir.” denildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Temmuz 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:19
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:08
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı