En düşük emekli maaşı için çalışmalar başladı! İki seçenek masaya yatırıldı

2025 yılında en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı araştırılıyor. Meclis gündemine gelen enflasyon zammı ve ek iyileştirme yapılması konusunda hazırlıklara başladı.

EKONOMİ 08.10.2024, 12:10
En düşük emekli maaşı için çalışmalar başladı! İki seçenek masaya yatırıldı
Türkiye genelinde artan enflasyon rakamları ve ekonomik buhran emekli vatandaşları olumsuz yönde etkilerken maaşlar erimeye devam ediyor. Emekli maaşındaki iyileştirmeler enflasyon zamları ve ek iyileştirmeler ile 2025 yılın ilk yarısında maaşlara yansıtılması hesaplanıyorç 
Meclis gündemine gelecek olan  ilk planlamada enflasyonun yüzde 40 olması durumunda en düşük emekli maaşın 17 bin 500 liraya çıkarılması planlanıyor. 
Ankara’daki ekonomi bürokrasisi, en düşük emekli maaşında yasal zamma ek iyileştirme yapılması için çalışmalarını sürdürüyor. İlgili yasa teklifinin Meclis’e sunulması planlanıyor.
Yapılacak zam için yasal zamma ek olarak iyileştirme yapma çalışmalarını sürdürüyor. Ancak burada yine temel soru şu: Bu düzenlemeler, artan maliyetler karşısında emeklinin alım gücünü koruyabilecek mi? 
Gündemde olan en büyük planlama çalışması ise emekli maaşlarının yıl sonu enflasyon oranına dayandırılması bulunuyor.  Buna göre emeklilerin maaş artışları ve iyileştirmelerle ne derece rahatlayacağı belirsiz.
Yaklaşık 6 milyon emekliyi ilgilendiren bu iyileştirme ile en düşük emekli maaşı üzerinde tamamlayıcı düzenlemeler yapılacak.
Kaynak: Haber 3

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Ekim 2024
İmsak 05:14
Güneş 06:33
Öğle 12:31
İkindi 15:46
Akşam 18:19
Yatsı 19:33
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı