En kolay börek tarifi, bu sebzeli börek hem doyurucu hem de besleyici

Sizler için hazırlamış olduğumuz sebzeli börek tarifimiz hem çocuklarınızın hem de misafirlerinizin damaklarını çatlatacak. İşte sebzeli börek tarifimize dair ayrıntılar…

AİLE 29.06.2024, 04:15
1
En kolay börek tarifi, bu sebzeli börek hem doyurucu hem de besleyici
En sevilen hamur işleri arasında yer alan börek, çok farklı reçetelere sahiptir. El açması ve yufka olmak üzere farklı tariflere konu olan börek, özellikle kahvaltıların ve çay saatlerinin en mükemmel eşlikçileri arasında yer alır.
Börek yemek birçok kişiyi mutlu etse de börek hazırlamak herkes tarafından kolaylık ile yapılabilen bir şey değildir. Özellikle hamur açılmasını gerektiren börek tarifleri, birçok kişiyi bir hayli zorlayabilir.
Börek yemek isteyen ancak hamur açma derdini de çekmek istemeyenler için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde hem sizlerin hem de çocuklarınızın midelerini coşturacak enfes bir tarife yer verdik. İşte hamur açmanıza gerek kalmadan hazırlayabileceğiniz sebzeli börek tarifimizin püf noktaları…
Sebzeli börek tarifi, hamur açmadan ancak börek formunda hazırlanan bir tariftir. Bu yönü ile mutfağa pek sık girmeyen kişiler tarafından dahi kolaylık ile hazırlanabilen sebzeli börek tarifi, çat kapı gelen misafirler için de gayet uygundur.
Sebzeli börek tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
· 4 tane küçük boy havuç, 4 tane kabak, 4 tane patates, 4 tane kapya biber, yarım su bardağı beyaz peynir, 1 tane yeşil biber, 1 avuç kaşar peyniri, keten tohumu, 1 tatlı kaşığı pul biber, kuru nane, tuz, 1 tatlı kaşığı karbonat, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 tane yumurta, 7 yemek kaşığı un.
Börek tarifinin yapımına sebzeleri yıkamak ile başlayın. Yıkadığınız sebzeleri bir güzel rendeleyin. Biberleri ise doğrayın. Hazırladığınız sebzelerin sularını sıkın ve tüm malzemeleri derin bir kabın içerisinde birleştirin.
Malzemeleri, birbirleri ile özdeşleşene kadar karıştırın. Ardından da karışımı yağlı kağıt serili tepsiye döküp düzeltin. Böreğinizi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!
Malzemece zengin, yapım bakımından son derece pratik olan sebzeli börek tarifimiz 6- 8 kişiliktir.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı