Enflasyonun sebebi emekçiler değil

Ankara’da gazeteciler ile bir araya gelen Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, enflasyonu yükseltir gerekçesiyle asgari ücrete ara zam yapılmamasına tepki gösterdi. Ay, “Enflasyonun sebebi emekçiler değil, yanlış ekonomik politikalardır” çıkışında bulundu.

EKONOMİ 24.07.2024, 04:35
1
Enflasyonun sebebi emekçiler değil
Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, asgari ücrete yapılan zamların enflasyonu artırdığı yönündeki açıklamalara tepki gösterdi. Ankara’da basın mensupları ile bir araya gelen Ay, asgari ücrete ara zam çağrısında da bulundu.
Ülkenin içine girdiği ekonomik darboğaz karşısında emekçilerin günden güne zorlandığını belirten Ay, asgari ücrete ara zam yapılmamasının emekçilerin belini daha da büktüğünü söyledi. Ücretlere yapılan zamların enflasyonu artırdığı yönünde yapılan açıklamaların kabul edilemez olduğunu ifade eden Ay, “Enflasyonun sebebi emekçiler değildir. Enflasyonun sebebi emekçilerin alın teri dökerek almaya hak kazandıkları ücretlerine yapılacak olan zam değildir. Enflasyonun asıl sebebi üretime dayanmayan ekonomi politikalarıdır” dedi.
Türkiye’de emekçilerin yaşam standartların adeta yüzyıllar öncesine döndüğünü de belirten Ay, “Artık hiçbir çalışan tasarruf yapamıyor. Sadece karnını doyurmak ve barınma dışında hiçbir harcama yapamıyor. Yüzyıllar önce nasıl insanlık sadece karnını doyurmak ve başını sokacak bir dam arıyordu ve tek dertleri, beklentileri buydu işte bugün 2024 yılında çalışanlarında durumu tam olarak böyle” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı