Son Dakika

Erdoğan-Esad görüşmesi ne zaman? Ankara-Şam hattına ‘Bağdat’ önerisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO zirvesinde yaptığı “Esad'ı görüşmeye davet ettik” açıklaması yankı buldu. Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Ankara-Şam görüşmesine Bağdat'ın ev sahipliği yapmasını önerdi.

GÜNDEM 16.07.2024, 16:05
2
Erdoğan-Esad görüşmesi ne zaman? Ankara-Şam hattına ‘Bağdat’ önerisi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ardından yaptığı konuşmasında Suriye hükümetiyle görüşmelerin başlayacağını duyurmuştu. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı Türkiye’ye davet etmiş ya da başka bir ülkede görüşme önerisi yapmıştı.
Öneriye yanıt Irak’tan geldi. Türkiye-Suriye görüşmesine Irak ev sahipliği yapabilir. Irak Dışişleri Bakanı her iki tarafın da prensip olarak masaya oturmaya hazır olduğunu söyledi.
Irak Dışişleri Bakanı Bakanı Fuad Hüseyin'den “İki tarafı da Bağdat’a davet edeceğimize dair bir his var içimde ve geri döndüğümde meslektaşım Suriye Dışişleri Bakanı’na ulaşacağım, böylece bir tarih belirleyebileceğiniz” açıklaması geldi.
Erdoğan da görüşmeyi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın belirleyeceğini ifade etmişti. Fidan ise “zamanın ruhu bizi barış aramaya zorluyor” diyerek görüşmede hükümetler arası barışın Suriyeli muhaliflerin de yok sayılmadan tesis edilmesinin altını çizmişti.
Şimdi gözler Bağdat’taki olası bir Şam-Ankara zirvesine karar vermesi için Fidan ve Suriyeli mevkiidaşı Faysal Mikdad'ın üzerinde.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Ağustos 2024
İmsak 04:30
Güneş 05:56
Öğle 12:46
İkindi 16:27
Akşam 19:26
Yatsı 20:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı