Erdoğan ile Esad her an görüşebilir! İstihbarat servisleri temasları sıklaştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında gerçekleşmesi beklenen görüşmeye ilişkin yeni iddialar ortaya atıldı.

GÜNDEM 27.07.2024, 09:45
1
Erdoğan ile Esad her an görüşebilir! İstihbarat servisleri temasları sıklaştırdı
Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme süreci devam ediyor. Son olarak Esad’ın, Rusya lideri Vladimir Putin ile Moskova’da yaptığı sürpriz görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılacak zirveyi konuştuğu öne sürüldü. 

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme sürecini yürüten iki ülke istihbaratlarının son bir aylık dönemde üç kritik görüşme yaptığı öğrenildi. Bu gelişmelere paralel, Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Direktörü Sergey Naryshkin’in Ankara’ya yaptığı özel ziyaret dikkati çekti. Naryshkin’in MİT Başkanı İbrahim Kalın ile Esad-Erdoğan zirvesine dair, tarih, ülke tayini ile istişarelerde bulunduğu ve bu kritik buluşmaya son şeklin verildiği kaydedildi.
Başkent kaynakları, buluşmanın her an gerçekleşebileceğini belirtirken bir süredir ertelenen Erdoğan-Putin görüşmesi ve bu paralelde Erdoğan-Esad buluşmasının gerçekleşebileceğini aktardı. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı