Erzurum'da PKK'nın 31 yıl önce şehit ettiği 33 vatandaş törenle anıldı

Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yavi beldesinde 1993 yılında terör örgütü PKK tarafından şehit edilen beşi çocuk 33 vatandaş, mezarları başında anıldı.

GÜNDEM 25.10.2024, 17:25
Erzurum'da PKK'nın 31 yıl önce şehit ettiği 33 vatandaş törenle anıldı
Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yavi beldesinde 1993 yılında terör örgütü PKK tarafından şehit edilen beşi çocuk 33 sivil vatandaş, mezarları başında anıldı.
Terör örgütü PKK’nın 1993 yılında Erzurum'un Çat ilçesine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Yavi beldesinde kahvehaneyi taraması sonucu şehit olan beşi çocuk 33 kişi, mezarları başında düzenlenen törenle anıldı.
Şehitler için düzenlenen törene Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Erzurum 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Çat Kaymakamı İrem Baha Yağan, Erzurum İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Doç. Dr. Engin Avcı, Erzurum Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı ve dua edildi. 
TUSAŞ saldırısını hatırlattı
Erzurum Valisi Çiftçi, şöyle konuştu:

 
Kaynak: Anka
"Bundan tam 31 yıl önce 25 Ekim 1993 tarihinde beş tanesi günahsız çocuklarımız olmak üzere toplam otuz üç vatandaşımız, terör örgütü mensupları tarafından uzun namlulu silahlarla taranmak suretiyle şehit edilmiştir. İki gün önce de malumlarınız Ankara Kahramankazan'da, millet olarak büyük bir acı yaşadık. Orada da beş vatandaşımız şehit oldu, on dört vatandaşımız yaralandı. Bu vesileyle bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelere baş sağlığı diliyorum. Cenab-ı Hak onlara rahmetiyle, merhametiyle muamele eylesin; devletimize, milletimize, ülkemize, insanımıza böyle acılar yaşatmasın. Hem Yavi katliamı hem de TUSAŞ'ta yapılan saldırı bize şunu gösteriyor ki biz bu topraklarda yaşamak için güçlü devlet olmak zorundayız. Zayıf devletlerin, güçsüz milletlerin bu topraklarda yaşama şansı ve imkanı yok. Tarihten hatırlayalım: Anadolu coğrafyasında nice devletler kuruldu, nice medeniyetler de tarihe karıştı gitti. Onun için biz bu topraklarda her daim birlik içinde ve güçlü olmalıyız."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Ekim 2024
İmsak 05:29
Güneş 06:49
Öğle 12:28
İkindi 15:29
Akşam 17:57
Yatsı 19:12
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı