ESK’dan ilginç uygulama! Hayvan gübresinin bedeli geri ödeniyor

Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) Uruguay’dan ithal ettiği besilik hayvanların üzerinden aşırı derece gübre bulunması tepki çekmişti. Gelen tepkilerin ardından ESK’dan ilginç bir uygulama geldi ancak tespitlerin neye göre yapıldığı henüz bilinmiyor.

EKONOMİ 26.10.2024, 16:50
12
ESK’dan ilginç uygulama! Hayvan gübresinin bedeli geri ödeniyor
Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) Uruguay’dan ithal ettiği besilik hayvanlar geçtiğimiz 9 Ağustos’ta İskenderun Limanından besicilere teslim edilmeye başlanmıştı. Ancak gemiden inen hayvanların üzerinde aşırı derecede gübre olması dikkat çekmişti. Bu durum hem hayvan ıslahı açısından ciddi bir sorun oluştururken, üreticinin aldatılması anlamına geldi. 
İthal besilik hayvanların üzerindeki gübre miktarının düşülmeden üreticiye teslim edilmesi üreticiler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.
milligazete.com.tr’nin edindiği yeni bilgiye göre, Et ve Süt Kurumu bazı besicilere SMS atarak hayvan başı 1 bin 690 TL ödeme yapmaya başladığı öğrenildi.
Bu tespitlerin neye göre yapıldığı henüz bilinmezken mağdur olan üreticilerin başvuru yaparak alacaklarını takip edebilecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Ekim 2024
İmsak 05:30
Güneş 06:50
Öğle 12:28
İkindi 15:28
Akşam 17:55
Yatsı 19:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı