Eski Siyonist başbakan: Netanyahu'dan kurtulmanın zamanı geldi

Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun çatışmalara son vermek yerine "İsrail'i yok etmek istediğini" belirtti.

DÜNYA 27.06.2024, 11:40
Eski Siyonist başbakan: Netanyahu'dan kurtulmanın zamanı geldi
Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun çatışmalara son vermek yerine "İsrail'i yok etmek istediğini" belirtti. Olmert, Haaretz gazetesinde, "Netanyahu'yu ihanetle suçluyorum" başlıklı bir yazı kaleme aldı. "Netanyahu İsrail'i yok etmek istiyor, daha azını değil. Onu kovma zamanı geldi." ifadelerini kullanan Olmert, Başbakan'ın "savaşın" bitmesini, esirlerin sağsalim evlerine dönmesini istemediğini kaydetti.
Olmert, "Netanyahu, İsrail'in komşuları ve ABD ile ilişkilerini zayıflatırken asla bitmeyen bir savaş istiyor." ifadesine yer verdi. Netanyahu'nun Hamas'a karşı "kesin zafer" kazanmayı engelleyeceği argümanıyla esir takasının yapılmasını sağlayacak bir anlaşmaya yanaşmadığını, böylelikle Başbakan'ın Gazze'de tutulan İsrailli esirleri kasıtlı olarak terkettiğini belirten Olmert, "Kesin bir zafer şu anda bir seçenek değil ve Başbakan bunu ilk sunduğu günden beri de bir seçenek olmadı." değerlendirmesini yaptı.
Olmert, Netanyahu'nun, vekilleri, aile üyeleri ve çeşitli medya kuruluşlarındaki sözcüleri aracılığıyla orduya, güvenlik güçlerine ve siyasi liderliğe karşı sistematik bir kampanya yürüttüğünü kaydetti. Netanyahu'yu İsrailli askerlerin hayatlarını kasten tehlikeye atmakla itham eden Olmert, rejimin açıkça temsil ettikleri partilerin ve yönetimi desteklediği bilinen belirli nüfus gruplarının ve bakanların "kişisel çıkarlarını" gözettiğini savundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı