Ev hanımları bu yöntemi bilmedikleri için çok pişmanlar, kızartma kokusundan eser kalmıyor

Lezzetli bir kızartma sofrası hazırladınız. Aileniz ve sevdiklerinizle keyifli bir akşam yemeği yediniz. Peki ya sonrası? Evinize sinen o ağır kızartma kokusu... Endişelenmeyin, bu sorunun da çözümü var! İşte size kızartma kokusundan kurtulmanın pratik yollar.

AİLE 03.07.2024, 02:50
1
Ev hanımları bu yöntemi bilmedikleri için çok pişmanlar, kızartma kokusundan eser kalmıyor
Kızartmaların lezzeti tartışılmaz; ancak ardında bıraktığı kokular evin her köşesine nüfuz edebiliyor. Balık kızartmasının günlerce süren kokusu, mutfak havalandırması ya da aspiratör kullanımıyla bile giderilemiyor olabilir. Ancak endişelenmeyin; işte evinizdeki kızartma kokusunu yok etmek için bazı pratik yöntemler.

Kızartma sonrası tavada kalan inatçı kokular için toz vanilya kullanabilirsiniz. Yağ koymadığınız boş tavada bir paket toz vanilyayı kavurun ve etrafa yayılan vanilya kokusunun sihrini izleyin.
Bir diğer yöntem ise sirkeli ve limonlu su kaynatmak. Geniş bir tencerede bir bardak su, yarım çay bardağı sirke ve yarım limon suyunu kaynatın. Bu karışım, kızartma kokularını önemli ölçüde azaltacaktır.

Kızartma yaparken tavaya maydanoz eklemek, kokunun yayılmasını engelleyebilir. Eğer maydanozunuz yoksa, yeşil elma dilimleri de işe yarayacaktır. Ancak elma dilimlerinin yanmamasına dikkat edin; aksi takdirde istenmeyen kokular oluşabilir.
Bunun yanında 2 bardak kaynamış suya 1 limon ve 1-2 adet kabuk tarçın ekleyin. Bu karışımı tencerenin ağzı açık şekilde bekletin. Kızartma kokuları bu şekilde de yok olacaktır.

Mum yakmak da kızartma kokularını gidermede etkili bir yöntemdir. Kızartma yaparken yanında birkaç tane mum yakın ve yemeğinizi yedikten sonra da yanmaya devam etmesine izin verin.
Defne yaprağı veya limon kabuğu yakmak da mutfaktaki kızartma kokusunu bastırabilir. Aynı zamanda portakal kabukları da benzer bir etki yaratabilir.
Son olarak, siyah kuru çayı tavada kavurarak da kızartma kokularından kurtulabilirsiniz. Çay duman çıkmaya başladığında ocağın altını kapatmayı unutmayın.
Ve son olarak, kızartma yaptığınız tavayı hemen yıkamak, kokunun yayılmasını önleyecektir. Tava ne kadar uzun süre bekler ise o kadar fazla koku yayacaktır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Temmuz 2024
İmsak 03:34
Güneş 05:18
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı