Ev hanımlarının kahramanı elma sirkesinin şaşırtan kullanım alanları

Elma sirkesi, sadece salata sosu ve turşu yapımında kullanılabilecek basit bir ürün değildir. İçeriğindeki asitler ve antioksidanlar sayesinde birçok alanda şifa kaynağıdır. Haberimizde, elma sirkesinin mucizevi kullanım alanlarını sizlerle paylaşacağız.

AİLE 25.06.2024, 11:35
Ev hanımlarının kahramanı elma sirkesinin şaşırtan kullanım alanları
Elma sirkesi, mutfakta salata soslarından turşulara kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Ancak bu çok yönlü sıvının faydaları sadece yemeklerle sınırlı değil.

İçeriğindeki asitler ve antioksidanlar sayesinde sağlık ve güzellik için de birçok mucizevi kullanım alanı bulunuyor. İşte Elma sirkesinin kullanım alanlarının ayrıntıları.

Elma sirkesi, tansiyon ve kan dolaşımını düzenleyerek sağlığa katkıda bulunur. Hazmı kolaylaştırır ve kilo vermeye yardımcı olur. Ayrıca düzenli tüketildiğinde enerji seviyesini artırır. İlave olarak bu mucizevi ürünün şu faydaları vardır:

Boğaz ağrısıyla mücadelede elma sirkesi gargarası yapabilirsiniz. Biraz ılık suya elma sirkesi ekleyin ve gargara yapın.
Solunum yolları enfeksiyonu veya hafif bir üşütmede elma sirkesi şurubu hazırlayabilirsiniz. Çeyrek fincan suya çeyrek fincan elma sirkesi, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, 1 yemek kaşığı bal ve 1 dilim limonun suyunu karıştırın ve için.

Cilt bakımında temizleyici tonik olarak kullanılabilir. Antibakteriyel özellikleri ile boğaz ağrısına iyi gelir. Saç derisinin pH seviyesini dengeleyerek saçları parlatır ve kepeği önler.
Saçınızı kepeklerden arındırmak ve parlatmak için elma sirkesi kullanabilirsiniz. 1 fincan sirkeyi 3 fincan suyla karıştırıp sprey şişesiyle saçınıza uygulayın ve 1 saat bekletin. Ardından durulayın.

Elma sirkesi, siğillerden kurtulmada, ter kokusunu gidermede ve diş beyazlatmada etkilidir. Güneş yanıklarına iyi gelir ve makyaj fırçalarını temizler. Ayak kokusuyla mücadelede doğal bir çözüm sunar.

Diş beyazlatmak için elma sirkesi kullanabilirsiniz. 2 ölçek elma sirkesi ile 1 ölçek karbonatı karıştırmanız  ve su ile seyreltip ağzınızı çalkalamanız yeterli olacaktır.
Elma sirkesi deodorant olarak kullanılabilir.
Mutfakta bulaşıkları ve fayansları temizlemek için elma sirkesi kullanabilirsiniz.
Evcil hayvanlarınızın tüylerini parlatmak için elma sirkesi kullanabilirsiniz.
Çiçeklerinizi canlandırmak için elma sirkesi kullanabilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı