Evde profesyonel şef gibi hissettiren mükemmel mutfak tüyoları

Günlük mutfak serüveninde size kolaylık sağlayacak, vakit kazandıracak pratik bilgileri sizin için derledik. İşte mutfağınızda işinize yarayacak ipuçları

AİLE 04.07.2024, 07:20
Evde profesyonel şef gibi hissettiren mükemmel mutfak tüyoları
Mutfak, lezzetli yemekler hazırlamak ve ailemizle keyifli vakit geçirmek için önemli bir alan. Fakat mutfakta işleri kolaylaştırmak ve zamandan tasarruf etmek her zaman kolay olmayabilir.
Bu haberimizde, günlük mutfak serüvenlerinizi kolaylaştıracak ve size vakit kazandıracak pratik bilgiler bulabilirsiniz.

Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ekleyin. Bu, bakliyatların daha hızlı pişmesini sağlar.
Patlıcanların acısını almak için, soyduktan sonra tuzlu suda bekletin. Ayrıca, sebzeleri tuzlu suda yıkamak daha etkili ve hızlı bir temizlik sağlar.
Yeşil sebzelerin pişirme esnasında renklerini kaybetmemesi için, öncesinde buzlu suda bekletmek klorofilin sabitlenmesini sağlar.

Fırınınızda kötü kokuları gidermek için yemek yapmadan önce yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun ve fırını birkaç dakika ısıtın. Fırınınız ferah kokacaktır.
Sürahinizin dibinde kir varsa, içerisine bir avuç tuz ve sirke koyarak iyice çalkalayın. Tertemiz olacaktır. Bunun yanında, soğanlar kavrulurken üstüne biraz un serpilirse kararmaz.

Kullandığınız salçaların bozulmaması için üzerini düzleyerek biraz zeytinyağı ekleyin. Bu şekilde uzun süre saklayabilirsiniz. Pirinç ve bakliyatları cam kavanozlarda saklamak daha sağlıklıdır.
Konserve yiyecekleri açtıktan sonra cam kavanozda saklarsanız daha dayanıklı olur. Yumurtaların rafadan pişerken çatlamasını önlemek için, kabın içine bir fincan tabağı koyabilirsiniz.

Portakallar sıkılmadan evvel 30 dakika kadar soğuk suda bekletilirse içinden daha çok portakal suyu çıkar. Çikolata sosu hazırlarken içine biraz kahve eklemek lezzetini artırır.
Kuş üzümlerini ayıklamak için bir avuç unla ovuşturup kalın delikli bir süzgeçten geçirin. Tazeliğini kaybetmiş yeşillikleri canlandırmak için iki kaşık limon suyu eklenmiş buzlu suda bir saat bekletin.
Bu pratik bilgileri kullanarak mutfakta daha verimli ve keyifli zaman geçirebilirsiniz. Her biri günlük mutfak işlerinizi kolaylaştıracak ve lezzetli sonuçlar elde etmenizi sağlayacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 07 Temmuz 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:19
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:08
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı