Evde yapılabilecek basit değişikliklerle doğalgaz masraflarınızı yarıya düşürün

Havaların soğumaya başlaması ile beraber doğalgaz faturaları da gündeme geliyor. Kabarık gelmeye başlayan bu faturalar pek çok aileyi zor duruma sokabiliyor. Peki, faturalarınızı düşürmenin kolay yolları var mı?

AİLE 26.06.2024, 03:25
Evde yapılabilecek basit değişikliklerle doğalgaz masraflarınızı yarıya düşürün
Soğuk hava kendini hissettirmeye başladığında, doğal gaz faturaları da endişe kaynağı oluyor. Kombi bakımı, yüksek faturalardan kaçınmanın ve kombinin verimli çalışmasının anahtarıdır.
Düzenli bakım yapılmayan kombiler, fabrikasyon değerlerindeki yüksek verimle çalışamaz ve ömrü kısalır. Bu da ekonomik zarar ve güvenlik riskleri anlamına gelir. Peki başka hangi önlemleri alarak faturalarımızı düşürebiliriz? İşte ayrıntılar.

Düzenli kombi bakımı, hem doğalgaz tasarrufu yapmanızı hem de kombinizin ömrünü uzatmanızı sağlar. Bakım sırasında basınç kontrolü, petek temizliği, filtre değişimi gibi işlemler yapılır.
Basıncı kendiniz de kontrol edebilirsiniz. Düşük basıncı yükseltmek için su vanasını açmanız, yüksek basıncı düşürmek için ise tahliye vanasını kullanmanız yeterlidir.

Birçok insan kombiyi evi ısıtıp soğudukça açıp kapatır. Bu durum, daha fazla doğalgaz tüketimine neden olur.
Bunun yerine, ısı ayarlayıcı bir timer kullanarak sabit bir sıcaklıkta ısınmayı sağlayın. Ayrıca, radyatörlerin önünü kapatmayın ve odalarda hava sirkülasyonu sağlayın.

Isı kayıplarının en fazla olduğu yerler radyatör arkalarıdır. Bu bölgelere ısı yalıtım levhaları yerleştirerek ısı kaybını önleyebilirsiniz. Ayrıca, pencere ve kapı kenarlarına bant yapıştırarak soğuk hava girişini engelleyebilirsiniz.

Eski model buzdolapları, çamaşır makineleri ve diğer beyaz eşyalar daha fazla enerji harcar. Bu nedenle, enerji tasarruflu yeni model ürünlere geçerek doğalgaz faturanızda tasarruf sağlayabilirsiniz.

Faturanızdaki tüketim miktarını takip ederek hangi aylarda daha fazla doğalgaz kullandığınızı görebilirsiniz. Bu sayede, tasarruf yapabileceğiniz alanları belirleyebilirsiniz.
Son olarak Termostatik vana kullanarak farklı odaları farklı sıcaklıklarda tutabilirsiniz. Ayrıca, perdelerinizi radyatörlerin önünü kapatmayacak şekilde yerleştirebilirsiniz.
Bu basit önerileri uygulayarak doğalgaz faturanızda %30'a kadar tasarruf sağlayabilirsiniz. Bu küçük değişimlerle bile faturanızda büyük bir farklar yaratabilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı