Son Dakika

Evlenmek için hazırlık yapanlar dikkat! Evlilik Kredisi şartları değişti

Milyonlarca çifti meraklandıran evlilik kredisinde yeni bir gelişme yaşandı. Evlilik kredisini 10 ile sınırlandıran şartlar genişletilerek 3 ilde daha eklendi.

EKONOMİ 03.09.2024, 14:05
4
Evlenmek için hazırlık yapanlar dikkat! Evlilik Kredisi şartları değişti
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, tarafından yapılan açıklamada Aile ve Gençlik Fonu'na başvuruların 15 Şubatta başladığını belirtirken, şu ana kadar 12.132 çiftin başvuruda bulunduğunu ve şartları sağlayan 3.963 çiftin bu krediden yararlanabildiği açıklandı. 

Aile ve Gençlik Fonu'nda sıcak bir gelişme yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş,TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinin projeye dahil edildiğini, bu illerden şartları karşılayan çiftlerin başvurularının alındığını açıkladı.

Destek projesinden daha çok çiftin yararlanabilmesi için kredi şartlarında değişikliğe gidildi. Buna göre, çiftlerin toplam gelirinin 2 asgari ücreti aşmaması şartında bir düzenleme yapıldığını belirtti.

Kaynak: Kamu Son Haber
Göktaş, "Gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete yükseltiyoruz. Böylece daha fazla gencin destekten yararlanmasını sağlamış oluyoruz." dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:54
Güneş 06:15
Öğle 12:39
İkindi 16:08
Akşam 18:52
Yatsı 20:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı