"Evlilik Kredisi" uygulamasında dikkat çeken değişim! Bakan duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 'Aile ve Gençlik Fonu' projesine 3 ili daha dahil olduğunu duyurdu.

EKONOMİ 03.09.2024, 11:35
1
"Evlilik Kredisi" uygulaması deprem bölgesi olan Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da başlamıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni bir döneme geçtiklerini ve projenin pilot uygulamasının ikinci bölümünü başlattıklarını duyurdu.

Bakan Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu'na TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ı dahil ettik. Bu 3 ilden şartları sağlayan çiftlerimizin başvurularını almaya başladık" ifadelerini kullandı.
Desteğe başvuru şartlarının arasında yer alan çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması şartında düzenlemeye gidildiğini açıklayan Bakan Göktaş, "Gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkartıyoruz. Böylece daha fazla gencimizin desteğimizden yararlanmasının önünü açmış oluyoruz" diye konuştu.
Kaynak: internet haber merkezi

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Eylül 2024
İmsak 04:55
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:06
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı