Ezeli rakiplerin dev kapışması: Hedef 40 milyon euro değerindeki gol makinesi

Geçtiğimiz sezon fırtına gibi esen ve toplamda 201 puan toplayarak rekorlar kıran Fenerbahçe ve Galatasaray, yeni sezonda da şampiyonluk yarışında yer almak için kolları sıvadı. Transfer sezonunu erken açan iki ezeli rakip, bu yaz bir gol makinesi için dev bir kapışmaya girişmiş durumda.

SPOR 30.06.2024, 03:30
Ezeli rakiplerin dev kapışması: Hedef 40 milyon euro değerindeki gol makinesi
Türk futbolunun iki devi, yeni sezon hazırlıklarına hızlı başladı. Fenerbahçe ve Galatasaray, geçtiğimiz sezonun rekorlarla dolu performansını tekrarlamak istiyor.Bu doğrultuda transfer çalışmalarını sürdüren iki ekip, şimdi de aynı oyuncu için karşı karşıya geldi. Stuttgart'ın yıldızı Serhou Guirassy, her iki kulübün de radarında.

Fenerbahçe, Süper Lig'i 99 puanla ikinci sırada tamamladı. Avrupa'da ise Konferans Ligi çeyrek finaline kadar yükseldi.Galatasaray ise 102 puanla şampiyonluğa ulaştı. Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettikten sonra Avrupa Ligi'ne düştü. Her iki takım da gelecek sezon için şimdiden harekete geçti.

Fenerbahçe, Levent Mercan transferini resmen açıkladı. Galatasaray ise eski Fenerbahçeli Michy Batshuayi'yi transfer etti. Ancak asıl büyük mücadele, Stuttgart'ın yıldızı Serhou Guirassy için yaşanıyor.40 milyon Euro değerindeki oyuncu, her iki kulübün de transfer listesinde üst sıralarda yer alıyor. 28 yaşındaki Gineli forvet, Stuttgart formasıyla bu sezon 30 maçta 30 gol attı. Her maç ortalama 1 gol atan oyuncu, Avrupa'nın birçok kulübünün de ilgisini çekiyor. 1.87 boyundaki santrforun sözleşmesinde 20 milyon Euro'luk çıkış opsiyonu bulunuyor. Bu durum, transferi daha da cazip hale getiriyor.

Guirassy, futbol kariyerine Fransa'da başladı. Sırasıyla Lille, Köln, Amiens ve Rennes formalarını giydi. 2023 yılında 9 milyon Euro karşılığında Stuttgart'a transfer oldu. Kısa sürede kendini kanıtlayan oyuncu, şu an 40 milyon Euro'luk piyasa değeri ile dikkat çekiyor.Fenerbahçe, Jose Mourinho'yu teknik direktörlük görevine getirerek transfer yarışında avantaj sağlamaya çalışıyor. Galatasaray ise şampiyonluk kozunu kullanarak oyuncuyu ikna etmeye çalışacak. Her iki kulüp de Guirassy'nin transferi için masaya oturmaya hazırlanıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı