Fahri Kur’an kursu öğreticileri torba yasadan kadro istiyor

TBMM bugün mesaiye başlayacak. Meclis’in açılması ile birçok konu gündeme gelecek. Meclis’in açılacak olması ile birlikte toplumun birçok kesimi sorunlarının çözümü için çağrıda bulunurken, Fahri (geçici) Kur’an Kursu Öğreticileri Platformu da kadro haklarının düzenlenmesi için taleplerini gündeme getirdi.

GÜNDEM 25.06.2024, 08:30
2
Fahri Kur’an kursu öğreticileri torba yasadan kadro istiyor
Meclis bugün mesaiye başlayacak. Meclis’te birçok konunun gündeme gelmesi beklenirken, toplumun birçok kesimi de düzenleme taleplerini gündeme getiriyor. Meclis’in çalışmaya başlaması ile ilgili olarak kadro çağrısında bulunan Fahri (geçici) Kur’an Kursu Öğreticileri Platformu, mağduriyetlerinin son bulması için 9’uncu Yargı Paketine, torba yasaya dahil edilip kadrolarının verilmesi için çağrıda bulundu.

Platform tarafından yapılan açıklamaya göre birçok konuda mağduriyetlerinin oluştuğuna dikkat çekilirken, yarım yatan sigorta ve asgari ücretin altında çalışıldığının altı çizildi. Açıklamada, “Devletimiz ve diyanetimiz 2013’den 2018’e kadar hiç kadrolu Kur’an kursu öğreticisi alımı yapmamıştır. Öğreticiler, yüksek puanların geleceklerinin çöpe gitmesine, mağdur edilmelerine sebep olunmuştur. 2018 sonrasında çok az bir alım yapılmış olup ortaöğretim, ilahiyat ön lisans kontenjanları da kapatılmıştır. Kadrolularla aynı hizmeti yapıp aynı saygınlığa ve özlük haklara sahip değildirler” denildi.

İktidarın her seçim döneminde kadro sözü verdiğine dikkat çekilen açıklamada, Cumhur İttifakı’nın sözünü tutmadığı belirtilerek, “25 bin fahri (geçici) Kur’an kursu öğreticisi adına kadro ve özlük hakları için acil çalışma yapılmalıdır. Geçtiğimiz dönemde sözleşmeliler, vekil ebe hemşire, vekil imam bunlar kadroya alınırken, fahri (geçici) öğreticiler kadroya alınmayıp kapsam dışı bırakılmıştır. Yine 2018ʼde ücretli öğretmenlere kadro verilirken fahri öğreticiler kapsam dışı bırakılmış olup ayrıştırmaya sebebiyet vermiştir. Fahri (geçici) Kur’an kursu öğreticileri görevde olup olmama şartı aranmadan sadece SGK prim günleri baz alınarak emek + tecrübe ile kadroları verilmelidir. 9’uncu Yargı Paketinde torba yasaya dahil edilip kadroları verilmelidir” ifadeleri kullanıldı.

TBMM bugün Kurban Bayramı tatilinin ardından mesaisine başlayacak. Genel Kurul’da, Sermaye Piyasası Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifi görüşülecek. Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin düzenlemeler içeren teklif ile 9’uncu Yargı Paketi’ne ilişkin teklifin Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Haziran 2024
İmsak 03:29
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı