Faydalarını duyunca kabuğunu atmaya kıyamayacaksınız! Ne diş lekesi ne akne kalıyor

Son derece faydalı bir meyve olan muzun kabuğu da kendisi gibi birçok fayda sağlıyor. Peki muz kabuğu neye iyi gelir, faydaları nelerdir? İşte muz kabuğunun faydaları…

SAĞLIK 24.07.2024, 16:00
1
Faydalarını duyunca kabuğunu atmaya kıyamayacaksınız! Ne diş lekesi ne akne kalıyor
Birçok faydası bulunan muz, özellikle tok tutan meyveler arasında yer alması nedeniyle beslenme uzmanlarının ‘mutlaka beslenme programına alınması gerekli’ diyerek önerdiği gıdaların başında geliyor. Kendisi gibi kabuğu da vitamin dolu olan muzun kullanıldığı birçok alan bulunuyor. Günlük hayatta karşılaşılabilecek birçok soruna çözüm olan muz kabuğu, özellikle doğru kullanıldığında mucizeler yaratabiliyor. Peki muz kabuğu neye iyi gelir, faydaları nelerdir? İşte muz kabuğunun faydaları…

Muz kabuğunun en çok kullanıldığı alanlardan biri olan diş beyazlığı, bilindiği üzere her zaman kolayca sağlanmıyor. Ancak muz kabuğunun içerisinde bulunan sitrik asit, diş alanında beyazlama teknolojisinde sıklıkla kullanılıyor. Bu da muz kabuğunun yumuşak tarafıyla dişinizi ovduğunuzda dişinizde ortaya çıkan lekelerden kurtulabileceğiniz anlamına geliyor. Bu işlemi günde 1-2 kere yaptıktan sonra dişlerinizi fırçalayarak temizlemeniz bir süre sonra bembeyaz dişlere kavuşacağınızın garantisini veriyor.

Muzun en bilinen faydalarından biri de bağışıklığı güçlendirmesi oluyor. Elbette muz bu faydayı diğer tüm meyvelerde olduğu gibi içerisinde bulunan bol miktardaki antioksidanla sağlıyor. Bu antioksidan aynı zamanda iltihapları da önlediği için muzu iltihapların meydana getirdiği akne ve sivilceye karşı kullanmayı da sağlıyor. Özellikle de muz kabuğunun içi ile akneli ve sivilceli bölgeye ovarak masaj yapıp, kabuğu 20 dakika kadar beklettikten sonra cildinizi yıkamanız akne ve sivilcelerden hemen kurtulmanızı sağlıyor. Ayrıca hemen belirtelim aynı yöntemle siyah noktalar ve ciltteki lekelerden kurtulmanız da mümkün.

Özellikle yoğun geçen bir haftanın sonunda kronik hale gelebilecek olan göz altı torbaları, daha yaşlı bir cilt görüntüsüne neden olabiliyor. Oysaki elinizde sadece muz kabuğu varsa bu görüntüye maruz kalmak zorunda kalmıyorsunuz. Kabuğun içerisinde kalanları kazıyarak bir maskeye çevirdiğinizde adeta mucizeler yaratan muz kabuğu, gözaltında 15 dakika kadar bekletildiğinde tüm yorgunluğu alıp atıyor.

Yaz aylarının en zor kısımlarından biri olan sivrisinekler, birçok ısırığı cildimizde bırakarak kaşıntı ve kızarıklıklara neden olabiliyor. Özellikle de keyifli bir açık hava akşamını zehre dönüştürebilecek olan bu ısırık ve kızarıkların zor anlar yaşattığını herkes biliyor. Ancak yanınızdaki muz kabuğu varsa telaşlanmanıza hiç gerek olmuyor. Zira sadece bölgeyi ovalayıp 15 dakika kadar beklediğinizde ne kaşıntı ne de kızarıklık kalıyor!

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı