Fed'in faiz kararı sonrası Altın fiyatlarının 3.000 dolara çıkacağı belirtiliyor

Altın fiyatlarının rekor kırması üzerine analistler yeni beklentilerini paylaştı. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı sonrası altın fiyatları üzerindeki etkisinin nasıl olacağı belli oldu.

EKONOMİ 20.08.2024, 10:10
1
Fed'in faiz kararı sonrası Altın fiyatlarının 3.000 dolara çıkacağı belirtiliyor
Altın piyasasında rekor üstüne rekor kırılıyor.  Analistler ise altındaki yükselişin daha çok olacağını aktarıyor. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantısı yaklaşırken, metalin gelecek yıl ons başına 3.000 dolara ulaşacağını öngörüyor.

FactSet tarafından hazırlanan verilere göre spot altın, önceki seansın ons başına 2.508,14 dolarla kırdığı rekor seviyede sabit kaldı. ABD altın vadeli işlemleri ise Pazartesi Asya saatlerinde %0,16 artarak ons başına 2.540,8 dolarla yeni bir rekor kırdı ve Cuma gününden itibaren kazançlarını genişletti.

Külçe altın fiyatlarını artıran bir diğer faktör, Eylül ayında Fed’in faiz indirimine gitme olasılığının artması. Temmuz ayındaki Fed toplantısı, önümüzdeki ay bir faiz indiriminin “gündemde” olduğu yönünde yatırımcı güvenini artırdı.

BMI analisti “Fed faiz indirimine başladığında, muhtemelen gelecek ay, altın ons başına 2.700 dolara ulaşabilir,” dedi .
Küresel piyasalarda faiz getirisi olan Hazine tahvilleri gibi varlıklarla rekabet eden altını, bu varlıklara göre daha cazip hale getirir ve altın almanın fırsat maliyetini düşürür.

Düşük faiz oranları ayrıca doları baskılar, bu da dolar cinsinden fiyatlanan külçeyi diğer para birimlerine sahip yatırımcılar için cazip hale getirir.

Citi analistleri, altın yatırımcılarının hissiyatının önümüzdeki üç ila altı aylık dönemde yukarı yönlü olacağını öngörüyor. Banka, 2025 ortasında ons başına 3.000 dolar hedefi gördüklerini ve dördüncü çeyrek için ortalama fiyat tahmininin ons başına 2.550 dolar olduğunu ekledi.
Yeni haftada yıllık Jackson Hole ekonomik politika sempozyumu da yakından izlenecek; Fed Başkanı Jerome Powell’ın bu toplantıda konuşma yapması planlanıyor ve bu durum, faiz oranı görünümüne dair daha fazla netlik sağlayabilir.
“2024, altının birden fazla zirveye ulaşması beklenen yıl,” diyen BMI emtia analizi başkanı Sabrin Chowdhury, altının güvenli liman varlığı olarak cazibesine dikkat çekti.
“Altın belirsizlikten beslenir… ve belirsizlik zirveye ulaşmış durumda,” diye ekledi. Chowdhury, 2024’ün seçim yılı olması, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı son saldırıları ve Orta Doğu’daki artan gerilimlere atıfta bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 13 Eylül 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:12
Öğle 12:40
İkindi 16:11
Akşam 18:57
Yatsı 20:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı