Son Dakika

FETÖ’deki klikleri sizin için derledik örgütte kim kime destek veriyor?

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in ölümü, örgüt içinde uzun süredir devam eden güç mücadelesini de gün yüzüne çıkardı.

GÜNDEM 21.10.2024, 15:20
FETÖ’deki klikleri sizin için derledik örgütte kim kime destek veriyor?
Örgüt liderinin nereye gömüleceği, cenaze namazını kimin kıldıracağı ve cenazeye kimlerin katılacağı ilk tartışma konusu oldu.
Örgüt başına en yakın isimlerinden olan Cevdet Türkyolu, cenazenin kendi kontrolünde bir an önce defnedilmesini isterken, örgütün ileri gelen isimleri, Avrupa’dan geleceklerin de beklenmesi gerektiğini düşünüyor.

Gülen’in yeğeni ile evli olan Cevdet Türkyolu’nun, göstermelik bir cenaze töreni düzenleyip, cenazeyi kaçıracağı yönünde haberler ortaya atılsa da bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı biliniyor.
Örgüt içinde, Gülen’in mezar yerinin bilinmemesini isteyenlerde var. Cılızda olsa böyle bir istek var, bunun güvenlik amaçlı olduğu düşünülüyor.Cenazenin çok az sayıda insanın katılımı ile kılındıktan sonra, Gülen’in son ikamet ettiği evin arazisine defnedilmesi de konuşulanlar arasında.

Gülen hayattayken sağlık durumu iyi olmadığı için örgüt içinde zaten klikler ve gruplaşmalar oluşmaya başlamıştı.
Örgütün Avrupa ayağını Abdullah Aymaz, ABD ayağını Cevdet Türkyolu ve yanındaki Mustafa Özcan yönetiyor.
Örgüt içinde yer alan Mustafa Yeşil, Ali Ursavaş, Barbaros Kocakurt, Talip Büyük, Bilal Karaduman ve İsmail Cingöz, Abdullah Aymaz ile hareket ediyor.
Bu isimlere karşılık Zaman gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, İsmet Aksoy, Adem Kalaç, Naci Tosun, Muhammed Çetin de Cevdet Türkyolu ve Mustafa Özcan ile hareket ediyor.
Bir de bu isimlerden bağımsız olarak Osman Şimşek var. FETÖ Elebaşının ABD'de özel hizmetinde bulunan Şimşek, yıllarca Gülen'in sohbetlerini internet ve sosyal medya üzerinden paylaşıyordu. Mustafa Özcan ile giriştiği tartışması sonrası Pensilvanya'daki örgüt merkezinden kovulmuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 21 Ekim 2024
İmsak 05:25
Güneş 06:45
Öğle 12:28
İkindi 15:32
Akşam 18:02
Yatsı 19:16
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı