Fındık fiyatları tepetaklak oldu! Sezon öncesi serbest piyasa güncel fındık fiyatları

Yeni sezona az bir süre kala fındık fiyatlarında düşüş yaşandı. Fındık üretim merkezlerinden Ordu'da Temmuz ayı ile birlikte fiyatlar düştü.

EKONOMİ 02.07.2024, 09:45
1
Fındık fiyatları tepetaklak oldu! Sezon öncesi serbest piyasa güncel fındık fiyatları
Sezon öncesi fındık fiyatları tepetaklak oldu. Fiyat ve rekolte belirsizliği devam ederken, fındık fiyatı Temmuz ayına düşüşle başladı. Ordu'da serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındık 113 TL'den işlem görüyordu. Bugün ise fiyatlar 3 TL daha geri geldi. Yeni sezon öncesi fiyatların baskı altına alınmak istendiği ifade ediliyor.
Ordu'da serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındık 110 TL'den işlem görüyor. Fındık fiyatı Şubat ayının ilk haftası da 110 TL'den işlem görmekteydi. Fiyatlar daha sonra yükselmiş ve 125 TL olarak zirveyi görmüştü.
Ordu'da randımana göre günün fiyatları şöyle:
Fındık alım satımında ayrıca % 2.1 oranında stopaj ve borsa kesintisi yapılmakta.
CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun giderlerin arttığını ifade ederek, "Geçmiş yıllardaki deneyimlerimize dayanarak iktidarın gerçekçi bir fiyat belirlemeyeceğini biliyoruz. Tekrar uyarıyoruz 150 liradan aşağı bir rakamı kesinlikle kabul etmiyoruz. Dünyanın en büyük fındık üreticisi olarak fiyatları yükselterek gelirlerimizi artırmamız gerekirken fiyat düşürüp başka ülkeleri fındık pazarına ortak ediyoruz. Yabancı firmalara, yabancı ülkelere hizmet etmeyi bırakın, geçen yıl fındık ihracatından elde ettiğimiz 1.8 Milyar doları, 3.5 milyar doların üzerine çıkartmayı öneriyoruz! Üreticinin çağrısına kulak verin, bu güzel ülkeye bir iyilik edin fındığımızı yok pahasına sattırmayın!" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı