Fırında beşamel soslu makarna tarifi, püf noktaları

Fırında beşamel soslu makarna, özellikle bahar aylarının vazgeçilmez yemekleri arasında bulunur. Hafif yapısı ile doyurucu ve dengeli bir yemektir. Özel tarifi uygulayarak fit bir makarna hazırlayabilirsiniz.

AİLE 24.06.2024, 11:05
Fırında beşamel soslu makarna tarifi, püf noktaları
Fırında beşamel soslu makarna fit tarifler arasında bulunur. Özellikle hafif bir öğün arayanlar beşamel soslu fırın makarnanın yanına soğuk içecek ve mevsim salatası yaparak öğünlerini leziz bir hale getirebilirler. Her yemeğin farklı bir tadı ve kıvamı vardır ve beşamel sos doğru kıvamda ayarlandığında hafif bir lezzet sunar.

Fırında beşamel soslu makarna yapmak isteyenlerin kullanması gereken malzemeler oldukça pratiktir. Hemen hazırlanabilen ve pişirebilen fırında beşamel soslu makarna için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

Fırında beşamel soslu makarna yapmak isteyenlerin izlemesi gereken adımlar vardır. Makarnanın pişirilmesinden beşamel sosun hazırlanmasına kadar birçok aşamadan oluşan bu yemek tarifi oldukça pratiktir.
Makarna hazırlanırken beşamel sos hazırlanabilir ve makarna fırın için hazır hale geldiğinde beşamel sos ise tamamlanmış olur. Fırında beşamel soslu makarnanın yapılışı şu şekildedir:
Makarna yıkanır ve tuzlu suda haşlanır.

Fırında beşamel soslu makarna yapmak isteyenler için özel püf noktaları sunulur. Bu özel püf noktaları arasında şunlar yer alır:

Beşamel soslu makarna yapmak isteyenler yemeğin yanına yancı aradıkları takdirde ızgara tavuk göğsü hazırlayabilir. Soslanmış ve kekik dökülmüş tavuk göğsü, fırında beşamel soslu makarnanın yanına yakışacaktır. Bunun yanı sıra nar ekşisi eklenmiş yeşillik salatası ya da deniz ürünleri salatası da beşamel soslu makarnanın yanına yakışır.

Fırında beşamel soslu makarna yapmak isteyenler diyetlerine dikkat ettiği takdirde makarna oranını düşürebilir. Fırında beşamel soslu makarna yapmak isteyenler için belirlenen bir porsiyonun 220 kalori olacaktır. Ancak üzerine eklenen kaşar, yağ ve sos oranı arttığı takdirde yemeğin kalorisi 250 ila 270 kaloriye kadar yükselebilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Haziran 2024
İmsak 03:29
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı