Fırında yumurtalı ıspanak tarifi, püf noktaları

Kahvaltı sofralarına tat katacak olan fırında yumurtalı ıspanak tarifini dilerseniz akşam yemekleriniz için de tercih edebilirsiniz. Farklı malzemelerle çeşitlendirebileceğiniz bu eşsiz lezzetin tarifini sizler için derledik.

AİLE 16.06.2024, 13:05
1
Fırında yumurtalı ıspanak tarifi, püf noktaları
Ispanak, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Ispanak kavurması, yemeği ve böreği ile farklı birçok tarifle sofralarımızı şenlendiren bu sebzeyi daha önce yumurtalı olarak denemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir.Bu yazımızda sizlere yumurta ve ıspanağın inanılmaz uyumundan bahsedeceğiz. İşte fırında yumurtalı ıspanak tarifi!

Ispanak, yeşil yapraklı sebzeler arasında en sağlıklısı ve en çok tüketileni olarak bilinmektedir. Farklı birçok yemeğin ana malzemesi olan ıspanak, yumurtalı versiyonu ile hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde rahatlıkla tercih edilebilir. Aynı zamanda çaya gelen misafirleriniz için de yine fırında yumurtalı ıspanak tarifini yapabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Oldukça pratik bir hazırlık sürecine sahip olan bu tarifi denemek için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;

Fırında yumurtalı ıspanağı hazırlamak için ortalama olarak yirmi dakikalık bir süreye ihtiyacınız olacak. Bu lezzetli yemeğin pişme süresi ile yine yirmi dakika gibi bir süre gerektirmektedir. Yukarıdaki malzemeler ile hazırlayacağınız fırında yumurtalı ıspanak ile dört kişilik bir servis elde edebilirsiniz. Özellikle sabah kahvaltıları için tercih edilen bu ıspanak yemeğini hazırlamak için izlemeniz gereken adımlar ise şu şekilde sıralanmaktadır;

Fırında ıspanaklı yumurta yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, ıspanakların en iyi şekilde temizlenmesidir. Tüm yaprakların tek tek yıkanması ve birkaç kez olacak şekilde suya tutulması gerekir. Bu tarifte dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise ıspanakların doğranmasında tercih edilecek boyuttur. Ispanakları çok küçük olacak şekilde doğrarsanız tavada hızlıca pişecektir. Tekrar fırına girdiğinde ise ıspanakların tadı bozulacaktır. Bu nedenle ıspanakları büyük parçalar halinde bırakın ve tavada çok uzun süre pişirmeyin.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Haziran 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:14
Öğle 12:46
İkindi 16:37
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı