Fitch Ratings, Türk bankalarının durumunu revize etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, tarafından değerlendirmede "nötr" olan Türk bankacılık sektörü yeni düzeltme ile ''iyileşiyor'' olarak düzeltildi.

EKONOMİ 25.06.2024, 14:45
Fitch Ratings, Türk bankalarının durumunu revize etti
Dünyaca ünlü Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, tarafından yayınlanan yeni rapor göre, Türk bankacılık sektörünün görünümünü  "nötr" yerine ''iyileşiyor'' olarak revize etti.
 Fitch Ratings, aldığı kararın gerekçesini cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından daha geleneksel makroekonomik politikaların benimsemesinin ardından dış finansman baskıları ile makro ve finansal istikrar risklerin azalmasını gösterdi.

Fitch Ratings hazırladığı raporda, "Türkiye'nin politika çerçevesine yönelik artan yatırımcı güveni, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Döviz rezervleri pozisyonunda iyileşme, daha düşük dolarizasyon ve bankaların dış finansmana daha fazla erişimini sağladı. Sonuç olarak, sektörün yabancı para (YP) likit varlıklarının önemli bir bölümünü oluşturan bankaların TCMB ile yaptıkları döviz swapları önemli ölçüde azaldı. Tüm bu faktörlerin finansal istikrarı desteklemeye devam etmesi bekleniyor" ifadeleri yer aldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Haziran 2024
İmsak 03:29
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı