Futbol dünyasının acı kaybı! Dünya devlerini çalılştıran teknik direktör hayatını kaybetti

İsveçli dünyaca ünlü teknik direktör Sven-Goran Eriksson, 76 yaşında hayatını kaybetti. Eriksson Benfica, Roma ve Manchester City dev kulüpleri çalıştırmıştı.

SPOR 26.08.2024, 20:40
1
Futbol dünyasının acı kaybı! Dünya devlerini çalılştıran teknik direktör hayatını kaybetti
Futbol dünyasının efsanevi isimlerinden İsveçli teknik direktör Sven-Goran Eriksson, 76 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören Eriksson, hastalığa yenik düştü.

Hastalığını öğrendiği dönemde "Çok ciddi bir hastalığım var. En iyi ihtimalle bir yıl, en kötü ihtimalle ise daha az bir ömrüm kaldı" açıklamasıyla dikkat çeken Eriksson, geçtiğimiz günlerde de hayranlarına veda mesajı vermişti.

Eriksson, teknik direktörlük kariyerinde birçok başarıya imza atmış, 1 Serie A, 3 Portekiz Ligi, 1 UEFA Kupası ve daha birçok ulusal ve uluslararası kupayı kazanmıştı. İsveçli teknik adam, Avrupa'nın önemli kulüplerinde görev almış, milli takım düzeyinde de İngiltere, Meksika, Fildişi Sahili ve Filipinler'i çalıştırmıştı.

Son olarak İsveç 3'üncü Lig ekibi IF Karlstad'da sportif direktörlük yapan Eriksson, Şubat 2023'te sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılmıştı. Veda mesajında, "Beni, yapabileceği her şeyi yapmaya çalışan pozitif bir insan olarak hatırlamanızı umuyorum. Kendinize ve hayatınıza iyi bakın. Hoşça kalın" demişti.
Sven-Goran Eriksson’un vefatı, futbol camiasında büyük bir üzüntüye yol açtı. Kariyeri boyunca birçok futbolseverin kalbinde yer eden Eriksson, geride sayısız başarı ve anı bıraktı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 13 Eylül 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:12
Öğle 12:40
İkindi 16:11
Akşam 18:57
Yatsı 20:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı