“Gaflet değil ihanettir”

Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Haşim Asnuk, Fahri Yaldız Anaokulu'nun onarım sonrasında isminin "Rotary Anaokulu" olarak değiştirilmesine tepki gösterdi.

GÜNDEM 24.09.2024, 04:35
“Gaflet değil ihanettir”
Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Haşim Asnuk, Fahri Yaldız Anaokulu'nun onarım sonrasında isminin "Rotary Anaokulu" olarak değiştirilmesine tepki gösterdi. Asnuk, "Mavi Marmara’da Siyonistlere karşı verilen mücadelede şehit olan Fahri abimizin ismini kaldırıp, Siyonist kuruluş olarak bilinen Rotary'nin ismini vermek gaflet değil, ihanettir" dedi.
Mavi Marmara baskınında hayatını kaybeden Adıyamanlı Fahri Yaldız adına yaptırılan Şehit Fahri Yaldız Anaokulu'nun depremde zarar görmesinin ardından, tadilat işlemleri Rotary tarafından gerçekleştirildi. Ancak okulun onarım sonrasında isminin "Rotary Anaokulu" olarak değiştirilmesine Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Haşim Asnuk tepki gösterdi. Asnuk, Siyonist kuruluş Rotary isminin okula verilmesini ihanet olarak değerlendirdi.

Fahri Yaldız'ın Mavi Marmara baskını sırasında Filistin'e yardım götürmek amacıyla hayatını kaybettiğini hatırlatan Asnuk, onun adının kaldırılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Mavi Marmara’da Siyonistlere karşı verilen mücadelede şehit olan Fahri abimizin ismini kaldırıp, Siyonist kuruluş olarak bilinen Rotary'nin ismini vermek gaflet değil, ihanettir. Adıyaman halkı bu duruma sessiz kalmayacaktır. Okula bu ismin verilmesini en kısa sürede düzeltilmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

İsim değişikliğinin bir hata olduğunu ve başka okullara da Rotary isminin verilmesine dair duyumlar aldıklarını belirten Asnuk, Rotary isminin Adıyaman’da hiçbir kuruluşa verilmemesi gerektiğini kaydederek, “Ucu dışarıda bu kulüplerin isimlerinin hiçbir eğitim yuvasına verilmesini istemiyoruz. Okullar isimlerini, o şehrin milli ve manevi değerlerinden alır. Adıyaman’ımızın milli ve manevi değeri ile uyuşmayan ROTARY isminin hiçbir eğitim yuvasına verilmesini istemiyoruz.  Valilik ya da MEM kim bu işten sorumluysa vazgeçsin bu işten. Müstemleke memleket değiliz, depremden dolayı her yardım yapana okul ismi verilmez. Türkiye’ye Hahambaşı da yardım etti, Hahambaşı İlkokulu diye okul mu açacağız. Belli bir karşılık beklenerek yapılan yardım yardım değil tefeciliktir. ROTARY ve benzeri kulüpler eğitim yuvaları üzerinden ellerini çeksin. Yetkilileri uyarıyoruz, bu sinsi hesapları yapanların takipçisi olacağımızı İlan ediyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Eylül 2024
İmsak 05:06
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:55
Akşam 18:33
Yatsı 19:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı