Galatasaray'dan sürpriz transfer hamlesi, hedefte Avusturyalı yıldız var

Galatasaray orta saha transferinde bombayı patlatmaya hazırlanıyor. Teknik direktör Okan Buruk'un onayı ile sarı-kırmızılılar, Avrupa'nın en gözde orta saha oyuncularından birini gündemine aldı.

SPOR 29.06.2024, 22:15
2
Galatasaray'dan sürpriz transfer hamlesi, hedefte Avusturyalı yıldız var
Transfer döneminin başlamasıyla birlikte Galatasaray, kadrosunu güçlendirme çalışmalarına hız verdi. Teknik direktör Okan Buruk'un raporu doğrultusunda hareket eden sarı-kırmızılılar, orta saha için dikkat çekici bir ismi gündemine aldı. İşte detaylar...
Transferde sessizliğini bozan Galatasaray, orta saha takviyesi için gözünü Avrupa'ya dikti. Sarı-kırmızılılar, Borussia Dortmund'un yıldızı Marcel Sabitzer'i gündemine aldı. İşte detaylar...

Galatasaray, transferin sessiz takımlarından biri olarak görülse de, orta saha için büyük bir hamle yapmaya hazırlanıyor.
Sarı-Kırmızılılar, Borussia Dortmund'da top koşturan ve Avusturya Milli Takımıyla Euro 2024'te başarılı bir grafik ortaya koyan Marcel Sabitzer için ilk girişimlerde bulundu. 30 yaşındaki oyuncu, hem 8 hem de 10 numara pozisyonlarında oynayabilmesiyle dikkat çekiyor.

Galatasaray yönetimi, Sabitzer transferi için düğmeye bastı. Sarı-kırmızılılar, Euro 2024 sonrasında Borussia Dortmund ile resmi görüşmelere başlamayı planlıyor.
Alman ekibinin, iyi bir teklif gelmesi durumunda oyuncuyu elden çıkarabileceği iddia ediliyor. Sabitzer'in güncel piyasa değeri 20 milyon Euro. Bu rakam, Galatasaray için zorlu bir pazarlık sürecine işaret ediyor.

Marcel Sabitzer, 17 Mart 1994 yılında Wels şehrinde dünyaya geldi. Futbol kariyerine Villach altyapısında başladı ve ardından sırasıyla Grazer AK, Neustadter, Austria Wien ve Admira Wacker altyapılarında forma giydi. 2010 yazında Admira Wacker'de A takıma yükselen Sabitzer, 2013 yılında 350 bin Euro karşılığında Rapid Viyana'ya transfer oldu. Burada gösterdiği performansla dikkat çeken Sabitzer, 6 ay sonra 2 milyon Euro bedelle Leipzig'in yolunu tuttu.
2021 yazında 15 milyon Euro bonservis bedeliyle Bayern Münih'e transfer olan Sabitzer, 2023'te 19 milyon Euro karşılığında Borussia Dortmund'a geçti. Alman ekibiyle 2027'ye kadar sözleşmesi bulunan Sabitzer, bugüne kadar 79 kez milli formayı giyip 17 gol attı.
Galatasaray, bu transferle orta sahasını güçlendirmeyi ve Avrupa arenasında daha rekabetçi olmayı hedefliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı