Garnitürlü pilav nasıl yapılır? Tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Pilavlar sulu yemeklerle buluştuğunda tam bir lezzet şöleni oluşturur. Tane tane dökülen pilav yapmak ise biraz maharet gerektirir. Bu yazımızda size, belki de ilk kez deneyeceğiniz garnitürlü pilav tarifini aktaracağız.

AİLE 16.06.2024, 13:45
Garnitürlü pilav nasıl yapılır? Tarifi, malzemeleri, püf noktaları
Pilav, yardımcı yemeklerin en lezzetlisi ve en çok tercih edileni olarak karşımıza çıkıyor. Ana malzeme aynı olsa da pilav yapımında farklı birçok tariften bahsetmek mümkündür. Bu tarifler de sürekli olarak klasik pirinç pilavının yapılmasından ve tüketilmesinden bizi kurtarıyor.Birçok kişinin belki de ilk kez deneyeceği garnitürlü pilav tarifi ise hem rengarenk hem de lezzetli bir pilav türünü denemenize imkan sunuyor.

Pilav yapmak biraz el becerisi ve deneyim gerektirir. Pirinçlerin tane tane olabilmesi için yeteri kadar kavrulması ve pilavın demlenmesi için yeterli sürenin tanınması gerekir. Aynı zamanda pilav yaparken su ölçüsünün iyi ayarlanması, tuzunun ve karabiberinin ise tam kıvamında olması gerekir. Klasikleşen pirinç pilavı yerine bu kez garnitürlü pilavı deneyerek hem kendiniz hem de aileniz için küçük bir değişiklik yapmaya ne dersiniz? İşte garnitürlü pilav yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler;

Garnitürlü pilavı yapmak için yukarıda yer alan malzemeler ile iki kişilik servis elde edebilirsiniz. Daha çok kişi için bu pilavı yapacak olanlar, tüm malzemeleri eşit oranda arttırarak pilavı yapmaya başlayabilir. Sadece beş dakikalık bir hazırlık sürecine sahip olan garnitürlü pilavın pişme süresi ile on beş dakikadır. Ancak piştikten sonra bir süre de demlenmesi için beklenmesi gerektiği hesaba katılmalıdır. Tüm malzemeler hazır ise artık garnitürlü pilavın yapım aşamalarının neler olduğuna sırası ile bakabiliriz;

Garnitürlü pilav yaparken kullanılacak olan baldo pirinçlerin dikkatli bir şekilde ayıklanması gerekir. Pirinçler yıkanırken sadece suyun altında tutulmalıdır. Yıkama esnasında el ile pirinçlere sert bir şekilde müdahale edilir ise pirinçler kırılacaktır. Bu da pilavınızın istenilen kıvamda olmaması ve arzu edilen lezzette olmamasına neden olacaktır. Pirinç tanelerinin tam olarak saydam bir renk alana kadar kavrulması çok önemlidir. Bunun yanı sıra kullanılacak ölçülere de dikkat edilmesi gerekir. Bir su bardağı pirinç için bir buçuk su bardağı suyun kullanılması gerekir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Haziran 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:14
Öğle 12:46
İkindi 16:37
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı