Son Dakika

Gelir testi sonucu G0 çıktı, GSS borcu silinir mi?

Gelir testi yaptıran kişilerin G0 sonucu alması halinde borçlarının silinip silinmediği merak edilen konular arasında yer alıyor. Gelir testinin sonuçlarının ve hangi durumlarda borçların silindiğini sizler için derledik.

EKONOMİ 14.09.2024, 13:45
Gelir testi sonucu G0 çıktı, GSS borcu silinir mi?
Gelir testi, genel sağlık sigortası kapsamında olmayan vatandaşların ve aile bireylerinin gelirini tespit edilmesi ile sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi olanak sağlayan bir testtir. Genel sağlık sigortası kapsamında olmayan yani çalışmayan, iş yeri sahibi olmayan, 65 yaş, harp ya da vazife malullüğü aylığı ile işsizlik ödeneği gibi herhangi bir geliri olmayan kişiler gelir testi yaptırarak genel sağlık sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde faydalanabilmektedir.

Gelir testine tabi tutulan kişiler, yapılan gelir testinin neticesinde tespit edilen aylık gelir durumuna göre dört farklı sınıfta değerlendirilir. Bu sınıflandırmalar ve sınıflandırmaların ne anlama geldiği ise şu şekilde açıklanmıştır;

Gelir testinin neticesine göre belli durumlarda kişilerin genel sağlık sigortası borcu silinmektedir. Bu durumlar şu şekilde açıklanmıştır;

Gelir testi sonucu G0 olanların gelirlerinin, aylık brüt asgari ücretin üçte birinden az olduğu kesinleşir. Bu durumda bu kişilerin genel sağlık sigortası kapsamındaki prim borçları da silinmiş olur.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Eylül 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:06
Akşam 18:49
Yatsı 20:04
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı