Genç girişimci kredisi kimlere verilir?

Genç girişimcilerin yeni bir iş kurabilmesi ve istihdam yaratabilmesi için devlet tarafından verilen bazı destekler vardır. Peki bu destekler nedir ve kimler yararlanabilir?

EKONOMİ 07.09.2024, 13:50
1
Genç girişimci kredisi kimlere verilir?
Genç girişimci kredisi, genç girişimcilerin iş kurabilmeleri için bankalar ve finans kuruluşları tarafından sunulan özel bir kredi türüdür. Genç girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak sunulan bu kredi türü, belli şartları sağlayan kişilere ve belli bir yaş aralığında olan kişilere verilmektedir. Bu kredi aynı zamanda belli bir faiz oranı ile genç girişimcilere sağlanmaktadır. Geri ödeme süresi genel olarak otuz altı ay ile sınırlıdır. Devletin anlaşmalı olduğu banka ve finans kuruluşları tarafından verilen bu kredinin bankalara göre tutarları ve kredi kullanma şartlarını sizler için bu yazımızda kaleme aldık.

Genç girişimci kredisi almak için kişilerin belli adımları izlemesi gerekir. Bu adımlar arasında ilk olarak kişinin kredi başvurusunda bulunmadan önce detaylı bir iş planı hazırlaması yer alır. İş planında işin nasıl faaliyet göstereceği, hedef kitlenin kimler olduğu, rekabet analizi ve finansal konular detaylı bir şekilde ele alınmalıdır. Bankalar ve finans kuruluşları, kişilerin iş planına göre kredi başvurusunu değerlendirmektedir. İlgili belgeler hazırlandıktan sonra genç girişimci kredisi başvurusunun yapılması gerekir. Başvurunun yapılması için tercih edilecek bankaların ya da finans kuruluşlarının, bu proje kapsamında devlet ile anlaşmalı olması gerekir. Başvuru yapılırken iş planı, finansal tablolar ve diğer gerekli evrakların sunulması son derece önemlidir. Başvuru sonucu beklenirken bazı bankalar ya da finans kuruluşları, başvuru sahibinden ek belgeler talep edebilir.

Genç girişimcilerin başvuru yapabilmeleri için kapsamlı bir araştırma yapması son derece önemlidir. İlgili kredi için gerekli olan şartlar, genellikle bankaların kendi politikalarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak genel olarak geçerli olan şartlar şu şekilde açıklanmıştır;

Genç girişimci kredi başvurusu yapmak için Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası gibi kamu bankaları, işletme, yatırım, işletme geliştirme ve mikro krediler aracılığı ile genç girişimcilerin iş kurmalarına ve var olan işlerini büyütmelerine imkan veren finans şirketleri tercih edilebilir. Kamu bankalarının genç girişimci kredi koşulları incelenerek, hangi bankanın kişi için daha avantajlı olduğu tespit edilebilir ve gerekli başvurular o bankanın herhangi bir şubesine yapılabilir.

Genç girişimci kredi almak isteyen kişilerin, yukarıda yer alan şartların yanı sıra belli başlı kriterlere de uyması gerekmektedir. Bu kriterler şu şekilde sıralanmaktadır;

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Eylül 2024
İmsak 04:55
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:06
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı