Son Dakika

Genel Merkezi Niğde’de olan ilk sendika ilk genel kurulunu yaptı!

Tekstil kolunda dokuma, hazır giyim ve deri alanında çalışan tekstil işçilerinin sayısı 2024 yılı temmuz ayı verilerine göre 1 milyon 221 bin 416 işçinin yer aldığı bir iş kolu. Tekstil kolunda aynı zamanda kayıtsız çalışan oranı da çok. Ayrıca tekstil çalışanlarının sendikalaşma oranı da çok düşük. Kayıtlı işçilerin 103 bin 707’si sendikalara üye bulunuyor. 

GÜNDEM 28.10.2024, 15:45
Genel Merkezi Niğde’de olan ilk sendika ilk genel kurulunu yaptı!
Ülkemizde tekstil iş kolundaki sendikaların işçi sınıfına yetersiz kalması ve mevcuttaki üyelerine ve bünyesine katılacak gelecekteki üyelerine haksız bir şekilde toplu iş sözleşmeleri yapmaları, toplu iş sözleşmelerinde işçilerin değil patrondan taraf olmaları ve işçilerin alacağı ücretlerin pazarlığını işçinin hiçbir talebi alınmadan patronun talepleri ile patronun menfaatine yönelik yapılan sözleşmelere karşı kurulan işçi lehine sözleşme yapacaklarını tüzüklerinde de belirten Özgürlükçü Tekstil İşçileri Sendikası (ÖZGÜR-SEN), mevcutta Niğde’de hiçbir sendikanın gelip örgütlenme yapmamaları yapsalar da patron tarafında yer almayı tercih  etmeleri nedeniyle işçilerin mağduriyetinin ortaya çıkması bu sendikanın kurulmasına vesile oldu. Niğde’de özellikle BİRKO fabrikasında yaşananlar buna bir örnek teşkil ediyor. Bu nedenle haklıya haklı haksıza haksız diyebilecek bir sendikanın önce Niğde’den başlayarak sonra bütün Türkiye’de birçok işçiye hitap etmek için kurulmasına sebep oldu. ÖZGÜR-SEN Türkiye’nin her yerinde faaliyet göstermeyi amaçlayan bir sendika olma özelliği taşıyor.

Niğde’de kurulan ilk sendika olması açısından da önem arz eden Özgürlükçü Tekstil İşçileri Sendikası (ÖZGÜR-SEN) ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nde özellikle tekstil fabrikalarının çokluğu ve çalışan işçilerin haklarının verilmesi açısından karşılaştıkları sorunlar üzerine Niğdelilerin bir araya gelerek Niğde’de kurdukları Sendika olan Özgürlükçü Tekstil İşçileri Sendikası (ÖZGÜR-SEN)’nın ilk genel başkanı Faik Apaydın oldu.
Özgürlükçü Tekstil İşçileri Sendikası (ÖZGÜR-SEN) Genel Başkanlığına seçilen Faik Apaydın “Altı ay önce, Niğde’mizin ilk sendikası olarak büyük bir emekle kurduğumuz Özgürlükçü Tekstil İşçileri Sendikası (ÖZGÜR-SEN) olarak, Cumhuriyetimizin 101. yılına sayılı saatler kala 27 Ekim 2024 tarihinde ilk Genel Kurulumuzu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu önemli günde, sendikamızın değerlerine sahip çıkan ve bize güvenen tüm delegelerimize ve üyelerimize içtenlikle teşekkür ederiz.
Sendikamızın yönetim kadrosu, genel başkan olarak şahsım Faik Apaydın ve genel başkan yardımcılarımız Sedat Çetin, Mustafa Ceylan, Ahmet Özbaş ve Murat Güner’in ortak emeği ve özverisiyle oluşturulmuştur. Bu ekiple sendikamızın hedefleri doğrultusunda, emekçilerin haklarını koruyacak, çalışma koşullarını iyileştirecek ve özgürlükçü bir anlayışla sektörümüze daha adil bir düzen getirecek çalışmalar için var gücümüzle çalışacağımızı taahhüt ederiz.” dedi.

Kendisini genel başkanlık görevine layık gören tüm delegelere teşekkür eden Faik Apaydın “ÖZGÜR-SEN olarak, Niğde’mizden yükselen bu umut ışığı olmak, işçi haklarını savunmak ve emekçilerimizin yanında durmak için kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Sendikamız, sektörümüzde adil, güvenli ve insan onuruna yakışır çalışma koşullarını sağlamak için mücadele edecektir.” diye konuştu.
Özgürlükçü Tekstil İşçileri Sendikası (ÖZGÜR-SEN) Kadrosu
Genel Başkan: Faik Apaydın
Genel Başkan Yardımcıları:
• Sedat Çetin
• Mustafa Ceylan
• Ahmet Özbaş
• Murat Güner
Kaynak: ÖZGÜR-SEN

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Ekim 2024
İmsak 05:32
Güneş 06:52
Öğle 12:27
İkindi 15:26
Akşam 17:53
Yatsı 19:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı