Gerçek İzmir köftesi, bu tarif ile 25 dakikada hazır

İzmir köfte hem çocukların hem de yetişkinlerin en sevdiği lezzetler arasında yer alır. Peki, gerçek İzmir köfte nasıl yapılır? İşte ayrıntılar…

AİLE 20.06.2024, 20:15
2
Gerçek İzmir köftesi, bu tarif ile 25 dakikada hazır
Kendine has şekli ve muhteşem lezzeti ile yalnız İzmirlilerin değil birçok kişinin en sevdiği lezzetler arasında yer alan İzmir köfte, pratik tarifi ile bilinmektedir.
Çat kapı gelen misafirler için dahi kolaylık ile hazırlanabilen İzmir köfte, birçok bütçe için de uygun bir malzeme listesine sahiptir. İşte İzmir köftenin en pratik tarifine dair ayrıntılar…

İzmir köfte birçok kişi tarafından farklı farklı tarifler ile hazırlanan bir yemektir. Ancak gerçek İzmir köfte için belirli ölçülere sadık kalmak gerekir.
Damak çatlatan İzmir köfte tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

Ekmek içini ve soğanı rondodan geçirin. Sonrasında yumurtayı, maydanozu, kıymayı ve baharatları karışımın üzerine ekleyerek iyice yoğurun.
Hazırladığınız harçtan parçalar koparın ve köftelerinize ince uzun şeklini verin. Tüm harcı bitirdikten sonra köftelerinizi buzdolabına kaldırın.
Köfteleriniz dinlenirken patatesleri soyun ve elma dilimi şeklinde doğrayın. Bu aşamada patatesler ile köftelerin aynı boyda olmalarına özen gösterin.
Bir tencerede kızdırdığınız yağın içerisinde patateslerinizi kızartın. Ardından da köftelerinizi aynı yağda kısa süreli kızartın. Bu aşamada köftelerinizin tam pişmemelerine dikkat edin.
Köfteler ve patatesler piştikten sonra sosun yapımına geçin. Sıvı yağı bir tencereye alın ardından da salçayı kokusu çıkana kadar kavurun. Rendelediğiniz domatesleri 10 dakika kadar yağda pişirin. Kekiği, tuzu ve 1 bardak suyu da tencereye ilave ettikten sonra sosu kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.
Patatesleri ve köfteleri tepsiye dizin. Sosu da tepsiye ilave ettikten sonra biberleri ve kalan domatesi dilimleyerek tepsinin üzerine yerleştirin.
İzmir köfteyi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

Yukarıda malzemelerini ve tüm yapım aşamalarını paylaşmış olduğumuz İzmir köfte tarifi, 4- 6 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Haziran 2024
İmsak 03:29
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı