Google Haritalar'da sürücüleri sevindirecek özellik: Radar noktaları yeni güncellemeyle eklendi

Google Maps, Türkiye'deki sürücüler için önemli bir güncellemeye imza attı. Uygulamaya yeni güncellemeyle eklenen radar görünürlüğü özelliğiyle sürücüler yol üzerindeki hız kameralarını, trafik kazalarını ve yol çalışmalarını önceden görebilecek.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 26.07.2024, 18:30
1
Google Haritalar'da sürücüleri sevindirecek özellik: Radar noktaları yeni güncellemeyle eklendi
Google, harita uygulaması üzerinde uzun süredir yurt dışındaki kullanıcılar tarafından kullanılan radar görme özelliğini Türkiye'de de kullanıma sundu.
Google, uzun süredir yurt dışındaki kullanıcılar tarafından kullanılan Haritalar uygulamasının radar görünürlüğü fonksiyonunu Türkiye'de kullanıma sundu.
Bu özellik sayesinde kullanıcılar yol üzerindeki kazaları, yol çalışmalarını, kapalı şeritleri ve radar bölgelerini işaretleyebiliyor.
Bu fonksiyonu kullanan sürücüler, aynı güzergâh üzerinde bulunan diğer sürücülere uyarı mesajı bırakıyor.
Bu bildirim sayesinde diğer sürücüler hızlarını ve rotalarını daha iyi ayarlayabiliyor.
Teknoloji devinin bu yeni işlevi, trafikteki olumsuz durumların etkisini azaltmayı amaçlıyor.
Google Haritalar uygulamasında radar bildirimi eklemek için öncelikle uygulamanın sağ alt köşesinde yer alan “+” işaretine dokunmanız gerekiyor. Daha sonra açılan menü üzerinden radar noktalarını aktif hale getirebilirsiniz.
Eğer yanlış ya da hatalı bir bildirim eklerseniz, geri sayım süresi bitmeden “Geri Al” butonuna basarak bu hatayı kolayca düzeltebilirsiniz.
Google Maps'in radar noktalarını göstermeye başlamasıyla birlikte birçok sürücü bu durumun yasal olup olmadığını merak ediyor.
Bu konuda resmi bir açıklama olmadığı gibi şu anda uygulamayı kullanmanın herhangi bir cezası ya da yaptırımı da bulunmuyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı