Greçka pilavı nasıl yapılır? Tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Pilav tüketimi ülkemizde oldukça sık tercih ediliyor. Hemen hemen her menüde yer alan pilavlar özellikle sulu yemeklere ayrı bir tat katıyor. Peki siz daha önce greçka pilavını denediniz mi?

AİLE 16.06.2024, 13:40
Greçka pilavı nasıl yapılır? Tarifi, malzemeleri, püf noktaları
Hem sulu sebze yemekleri ile hem de çeşitli et yemekleri ile tüketimi tercih edilen pilav, oldukça farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Ana malzemesi pirinç olan pilavın yapılışına dahil olan çeşitli sebzeler ve diğer besin ögeleri, pilavın oldukça aromatik tatlara sahip olmasını sağlıyor.Diyet yapanlar için ise özellikle greçka pilavı önerilmektedir. İşte grekça pilavının yapılışı ve püf noktaları!

Normal pirinç pilavının düzenli olarak her gün tüketilmesi, kişilerin kilo almasına neden olmaktadır. Bu nedenle kilo konusunda sorun yaşayanların ve diyet programı uygulayanların pirinç pilavı tüketmesi tavsiye edilmez. Bunun yanı sıra şeker hastalarının da pirinç pilavı tüketmesi pek sağlıklı değildir. Bu sorunlardan herhangi birine sahip olan tüketebileceği en sağlıklı pilav türü greçkadir. Greçka pilavı hem lezzeti hem de tok tutması ile ön plana çıkarken sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Greçka pilavı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ise şu şekilde sıralanmaktadır;

Farklı birçok yemeğin yanına tercih edebileceğiniz greçka pilavını hem öğle yemeklerinizde hem de akşam yemeklerinizde tercih edebilirsiniz. Bu pilavı belli başlı sağlık sorunları nedeni ile tercih edenler olduğu gibi aynı zamanda klasik pirinç pilavı tüketiminden sıkılanlar ve yeni tatlar arayanlarda tercih etmektedir. Oldukça kısa sürede kolaylıkla hazırlayabileceğiniz greçka pilavında, klasik pirinç pilavına göre farklı malzemeler yer alıyor. Bunların başında ise kuru soğan yer alırken, pul biber ve kuru nane de bu tarifte bulunuyor. Greçka pilavı yapmak için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanmaktadır;

Greçka pilavı yaparken karabuğdayları güzel bir şekilde yıkadığınızdan emin olun. Bunun yanı sıra tercih edilecek olan tavuk suyunun taze olması, greçka pilavının daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Ancak taze tavuk suyu bulunmuyor ise marketlerde satılan hazır tavuk sularını ya da daha önceden hazırlayarak buzlukta muhafaza ettiğiniz tavuk sularını da bu tarifte kullanabilirsiniz. Eğer elinizde hiç tavuk suyu bulunmuyor ise bu kez normal su kullanımını tercih edebilirsiniz.

Greçka pilavının yanında patlıcan yemeği yaparak lezzetli bir menü oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda fırında imam bayıldı da bu pilavın yanına başarılı bir şekilde uyum sağlayacaktır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Haziran 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:14
Öğle 12:46
İkindi 16:37
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı