Hacda yaşanan vefat sayısında artış

Bu sene hac ibadeti sürecinde yaşanan vefat sayısında artış devam ediyor. Mısır, Ürdün, Hindistan hacıları arasında çokça ölüme yol açan vakıada sebep olarak ise aşırı hava sıcaklıkları gösteriliyor. Suudi medyası ise konu hakkında sessizliği tercih ediyor.

DÜNYA 21.06.2024, 10:35
1
Hacda yaşanan vefat sayısında artış
Suudi Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, ölümler hakkında bilgi vermeden ‘’yüksek sıcaklık, güneşe maruz kalma ve kurallara uymama nedeniyle 2.764 ısı bitkinliği vakası’’ kaydedildiğini duyurmuştu.
Hayatını kaybedenlerin çoğunun Mısır uyruklu olması üzerine Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi dün bir talimat vererek olayın incelenmesi, cenazelerin nakli hususunda acil koordinasyon sağlanmasını istedi. Mısır Cumhurbaşkanlığı açıklamasında ‘’ Bu direktif, Mısır yönetiminin hacıların koşullarını takip etme ve ölenlerin ailelerine destek ve yardım sağlama konusundaki istekliliği çerçevesinde geliyor.’’ denilirken ‘’Cumhurbaşkanı, ölenlerin cenazelerinin teslim alınmasını kolaylaştırmak ve bu konuda gerekli tüm kolaylıkların sağlanması için Suudi yetkililerle acil koordinasyon sağlanması gerektiğini de belirtti.’’ ifadelerine yer verildi.
Haber: Hamza Korkmaz

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı