Haçlılardan yığınak üstüne yığınak

Siyonist İsrail rejiminin 7 Ekim 2023’ten bu yana 40 bini aşkın masum Filistinliyi katletmesinin en büyük suç ortakları olan ABD ve Haçlı yandaşları, kirli planlarını hayata geçirmek için Kıbrıs’ı adeta karargâh haline getirmiş durumda.

GÜNDEM 21.08.2024, 04:35
1
Haçlılardan yığınak üstüne yığınak
Siyonist İsrail rejiminin 7 Ekim 2023’ten bu yana 40 bini aşkın masum Filistinliyi katletmesinin en büyük suç ortakları olan ABD ve Haçlı yandaşları, kirli planlarını hayata geçirmek için Kıbrıs’ı adeta karargâh haline getirmiş durumda. Güney Kıbrıs’taki limanları savaş gemileriyle donatan ve buradan katil İsrail rejimi lehine askeri ve istihbarat çalışmaları yürüten kirli ittifak, Millî Gazete’nin manşetleri ve çabalarıyla ifşa oluyor.

Son aylarda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY)  limanlarında büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Önce ABD’ye ait USS Wasp helikopter ve uçak taşıma kapasiteli amfibi hücum gemisi Limasol Limanı’na demirledi, ardından İngiltere’ye ait amfibi hücum gemileri ada açıklarına demir attı. Bölgede Batılı ülkelere ait denizaltıların da olduğu biliniyor. Bu ülkelerin GKRY’ye kara ve hava gücü konusunda da yığınak yaptığı gözleniyor.

Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) Başkanı Abdullah Ağar, ABD, İngiltere ile Fransa’nın ve bazı müttefiklerinin savaş gemilerinin Doğu Akdeniz’de boy gösterdiğini söyledi. Ağar, “Doğu Akdeniz, Kızıldeniz, Babu’l-Mendeb Boğazı, ardından Hint Okyanusu, Basra Körfezi ve oradaki Hürmüz Boğazı; yani bakıldığı zaman Batı, savaşa angaje olan müttefikleriyle birlikte bütün Arap Yarımadası’nı denizlerden kuşattı. Buradaki temel amaç, İsrail’in himaye edilmesi” dedi.

Başkent Üniversitesi Kıbrıs Türk Tarihi Araştırmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Balyemez ise İngiltere’nin adadaki egemen üslerine işaret ederek; adada iki operasyonel üssü olduğunu, üslerden birinin askeri harekât üssü olarak, diğerinin ise istihbarat merkezli kullanıldığını söyledi. İngiltere’nin bu üslerden İsrail’e istihbarat desteği verdiğini hatırlatan Balyemez, “Kurulduğu andan itibaren aslında bu adadaki üsler Kıbrıs’ın güvenliği için bir tehdit. Yani Kıbrıs’ın bir ‘barış adası’ olabilmesi bu üsler burada bulunduğu müddetçe mümkün değil” değerlendirmesini yaptı.

Uzun yıllardır, “Milli Davamız Kıbrıs” konusunda etkili yayınlarıyla kamuoyu oluşturma görevini başarıyla icra eden Millî Gazete’nin, geçtiğimiz Cuma günü yayınladığı “Tek amaç İsrail’in güvenliği” manşetinin hemen ardından, Anadolu Ajansı’nın konuya ilişkin özel haber çalışması dikkat çekti.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 13 Eylül 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:12
Öğle 12:40
İkindi 16:11
Akşam 18:57
Yatsı 20:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı