Hala domatesi buzdolabında tutuyorsanız, paranıza resmen yazık ediyorsunuz! Saklama koşullarına dikkat

Soğukta saklandığında hızla bozulan meyve ve sebzeler, israf oluyor. Peki hangi meyve ve sebzeler buzdolabında, soğukta saklanmamalı? İşte soğukta, buzdolabında saklanmaması gereken meyve ve sebzeler…

AİLE 31.07.2024, 03:50
1
Hala domatesi buzdolabında tutuyorsanız, paranıza resmen yazık ediyorsunuz! Saklama koşullarına dikkat
Gıdaların birbirinden farklı saklama koşulları bulunuyor. Özellikle bazı gıdalar soğuğu severken, bazı gıdalar ise, sıcağı seviyor. Doğru koşullarda saklanmadığında hemen bozulabilecek olan gıdalar, israfı da beraberinde getiriyor. Bu nedenle hangi gıdanın özellikle de meyve ve sebzelerin nasıl saklandığını bilmek gerekiyor. Peki hangi meyve ve sebzeler buzdolabında, soğukta saklanmamalı? İşte soğukta, buzdolabında saklanmaması gereken meyve ve sebzeler…

Her mutfağın temel gıdalarından biri olan patates, soğuk ortamda depolanmaya uygun olmayan gıdaların başında geliyor. Özellikle de buzdolabında saklandığında hızla bozulabilecek olan patatesin içerisindeki nişasta, soğukla birlikte şekere dönüşmeye başlıyor. Bu da tadı bozuk bir patates yemek zorunda kalacağınız anlamına geliyor. Tam olarak bu yüzden patatesleri, buzdolabından uzak tutmalısınız.

Soğuk ortamda saklanmamak denince kesinlikle listenin başına yazmanız gereken sebzelerden biri olan soğan da buzdolabında saklanmaya uygun olmuyor. Zira soğan, soğuk havanın etkisiyle birlikte hızla nemleniyor ve nemlendiği için de içi yumuşamaya başlıyor. Aynı zamanda soğanın kokusu buzdolabına sinebileceği gibi diğer gıdalara da bulaşıyor. Bu nedenle soğanı serin ama kuru olan yerlerde saklamak ve buzdolabından uzak tutmak gerekiyor.

Soğuktan uzak tutulması gereken bir diğer sebzenin domates olduğunu biliyor muydunuz? Tazesinin yazın çıktığı domatesin neden sıcağı sevdiğini pek de düşünmeye gerek yok. Zira bu mevsimin sebzesi olan domates, alışık olmadığı soğukta saklandığında tat ve aroma kaybediyor. Aynı zamanda buzdolabında daha çabuk yumuşayacak olan domatesin çürüme riski de artıyor.

Lezzetli bir meyve olan muzun buzdolabında saklanmaması da domatesle benzer bir sebepten. Tropikal bir meyve olan muz, soğuğu değil, sıcağı seviyor. Buzdolabında saklandığında siyahlaşması hızlanan muzun üzerindeki lekeler de hızla artıyor. Aynı zamanda muzun içerisindeki nişastanın soğukla birlikte şekere dönüştüğünü ve bu nedenle tadında değişim olacağını da hemen söyleyelim.

Bir başka tropikal meyve olan avokado da tahmin edileceği üzere buzdolabında saklanmaya uygun olmuyor. Özellikle olgunlaşmamış hali kesinlikle dışarda tutulması gereken bir meyve olan avokado, olgunlaşması halinde de sadece birkaç gün dolapta tutulabilir oluyor. Başka bir deyişle, sürekli dolapta tutulan avokadonun içerisindeki yağlar katılaşıyor ve kıvamı da eskisi gibi olmuyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı