Hangi bölgede olduğuna dikkat! Deri döküntüsü sandığınızdan daha çok bilgi veriyor olabilir…

Yüzdeki döküntülerin hangi bölgelerde olduğu sahip olunabilecek hastalığa ilişkin bilgi veriyor. Peki hangi bölgedeki deri döküntüsü hangi hastalığa işaret eder? İşte yüz bölgelerine göre deri döküntüsünün işaret ettiği hastalıklar…

SAĞLIK 07.09.2024, 11:55
1
Hangi bölgede olduğuna dikkat! Deri döküntüsü sandığınızdan daha çok bilgi veriyor olabilir…
Bazen cildin kurumasından bazense diğer çevresel faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilecek olan deri döküntüleri, sadece deri döküntüsü olmaktan çok uzak olabilir. Daha açık bir şekilde ifade etmek gerekirse, uzunca süredir güzellik salonu işleten ve cilt konusunda uzmanlaşmış olan Oleksandr Chernyavska, müşterilerinin yüzlerinde meydana gelen döküntülerin hangi hastalıklara işaret ettiğine ilişkin bir liste hazırladı. Bu döküntülerle başlayan sürecin ardından ciddi hastalıkları beraberinde getirdiğini söyleyen uzman, deri döküntüsünün ortaya çıktığı bölgenin tahmin edilenden daha önemli olduğunu söyledi. Peki hangi bölgedeki deri döküntüsü hangi hastalığa işaret eder? İşte yüz bölgelerine göre deri döküntüsünün işaret ettiği hastalıklar…

Oleksandr Chernyavska’ya göre, çene bölgesinde meydana gelen döküntüler, doğrudan pelvik organlarla ilgili sorunlara işaret ediyor olabilir. Bu bölgede döküntü görülen müşterilerinin bir süre sonra hastalıklardan şikayetçi olduğunu söyleyen Oleksandr Chernyavska, bu hastalıkların birçoğunun üreme organlarında veya genitoüriner sistemde ortaya çıktığını belirtti. Oleksandr Chernyavska, diğer cilt bölümlerine ilişkin de konuştu.

Boyun bölgesinde de oluşabilecek olan deri döküntülerinin belirli rahatsızlıklara işaret ettiğini söyleyen Oleksandr Chernyavska’yı doğrulayan birçok araştırma, bu bölgede ortaya çıkan deri döküntülerinin hormonal bozukluklardan kaynaklandığını gösteriyor. Boyun bölgesinde meydana gelen döküntülerin özellikle adet dönemiyle çakışabileceğini söyleyen Oleksandr Chernyavska, aynı zamanda bu döküntülere doğum kontrol haplarının kullanımının da neden olabileceğini belirtiyor. Ayrıca yeri gelmişken söyleyelim, stres de hormon seviyelerini bozuyor. Yani bu bölgedeki döküntülerin nedeni stres de olabilir.

Yüzün geri kalan kısmını oluşturan yanaklar, elmacık kemikleri ve şakaklarda meydana gelen deri döküntüler, genellikle karaciğer, safra kesesi ve pankreas ile ilgili olduğu biliniyor. Ancak Oleksandr Chernyavska’ya göre nadiren olsa da iltihaplardan kaynaklı olarak bu bölgelerde döküntü görülebiliyor. Ayrıca bu bölgede ortaya çıkan döküntüler, yağlı veya baharatlı tüketmekten kaynaklı olabileceği gibi mevsimsel olarak da ortaya çıkabiliyor. Başka bir deyişle, döküntünün bu bölgelerde olması halinde bir uzmana danışıp asıl nedeni bulmak gerekiyor.
Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:54
Güneş 06:15
Öğle 12:39
İkindi 16:08
Akşam 18:52
Yatsı 20:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı